POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Tobias Hysén: ”Vårt slarv gav AIK det stora spelövertaget”

Nästa

Avbryt
Försök igen

I slutet av matchen mellan AIK och IFK Göteborg pumpade hemmalaget på för ett kvitteringsmål och till slut så kom också 3-3 genom Fredrik Brustad.
- Vi slarvar för mycket vilket ger dem det här trycket, sa Tobias Hysén efteråt.

Stormötet mellan AIK och IFK Göteborg på Friends Arena under måndagen slutade 3-3 efter mängder av målchanser, flest skapade av det svartgula hemmalaget. Totalt så blev det hela 21-5 i avslut och även fast anfallaren Fredrik Brustad räddade en poäng med sitt 3-3-mål så var det besvikna AIK-spelare efteråt.

- Vi är såklart besvikna då tre mål framåt borde vara tillräckligt för att få med sig tre poäng. Nu har vi två kryss på hemmaplan och vi ska vinna hemma, så det är vi inte är nöjda med, säger målskytten Fredrik Brustad till Fotbollskanalen.

Du stod ändå för en kvittering och räddade en poäng. Ni är inte lite nöjda med poängen?
- När man ser på statistiken och ser att vi har 21 avslut mot mål i en match där vi spelar bra, då är det klart att vi ska ta tre poäng.

Trots att AIK hade ett kraftigt spelövertag i matchen och fick in två ledningsmål så lyckades IFK Göteborg studsa tillbaka och ledde matchen med femton minuter kvar att spela. Efter var Tobias Hysén besviken på att laget slarvat för mycket, vilket lett till AIKs övertag.

- AIK får tryck på oss med alla sina fasta situationer som vi ger dem. Jag tycker att vi borde kunnat undvika några av dem om spelat lite bättre. Under visa perioder så blir det mycket spel på vår planhalva och AIK får ta mycket avslut, även fast inte alla avslut är toppchanser så blir det mycket situationer runt omkring vårt mål, säger han till Fotbollskanalen och fortsätter:

- Jag tycker att vi slarvar mycket, både i den här matchen och i matchen mot Häcken tidigare i vårt uppbyggnadsspel. De gör att AIK får situationer runt vår sista tredjedel och där studsar bollen till hörnor och inkast där de är starka. Idag är det en kombination att vi inte är så bra i passningsspelet som vi vill vara med att de får tryck på oss i perioder, allt de tar kraft.

Blåvitt-anfallaren säger också att han började tro på tre poäng när han själv i den 61:a matchminuten sköt in 3-2 efter en omdiskuterad kollision mellan Patrik Carlgren och Jakob Ankersen.

- När vi får det målet så känns det som att vi kan sno det här, men sedan så får de ännu fler fasta situationer och då smäller det. AIK är tunga där. Vi ska absolut kunna göra det bättre, men samtidigt så är det några centimeters skillnad mellan lagen. Vi får försöka hitta ett sätt att försvara när vi möter andra lag som är stora också. Ska man vända på det så gör vi tre mål här uppe också, vilket inte många lag gör. Så vi får vara nöjda med en poäng.

Redan i den första halvleken stod Tobias Hysén för kvitteringsmålet fram till 1-1, ett mål som kom efter att dansken Mads Albaek hittat Hyséns panna i en helt fri yta.

Var det en inövad variant som ni körde?
- Inövad och inövad... det är nog mer att vi pratat om att vi ska ha en spelare i den ytan, framförallt för att dra med sig en motståndare och få isär deras zonlinje. Denna gång så blev det ju väldigt bra. Jag tror aldrig att jag fått bollen i den ytan tidigare, utan oftast så ser man bollen segla över en. Det målet bäddar också för vårt andra mål då vi går mot samma yta, vilket ger ”Hjalle” (Hjalmar Jónsson) en-mot-en där bak, och där vinner han mycket dueller. Så vi var också bra på fasta situationer idag, men vi skulle ha varit lite bättre i vårt eget straffområde.

Även dansken Jakob Ankersén menade att det varit en krävande match att spela mot ett fysiskt starkt AIK, men att Blåvitt ändå lyckades bra.

- Det var tufft då de är 20 centimeter högre än oss i genomsnitt och vi visste på förhand att det skulle bli svårt. Men jag tycker ändå att vi gör det bra och kommer tillbaka två gånger och får dessutom ett ledningsmål också, så jag tycker att vi kan vara nöjda med en poäng.

Se höjdpunkter från matchen i spelaren ovanför. 

Publicerad 2016-04-12 kl 07:21
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå