Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Tobias Sana tacksam över att vara kvar: ”Jag vill ge tillbaka till Malmö FF”

Från 4-4-matchen i Tyskland och startplats i Ajax, till att vara bänkspelare i Malmö FF. Sana vill ta sig tillbaka, men uppskattar samtidigt sitt liv och sin karriär.
- Jag får ändå göra det jag älskar att göra, jag är positiv, säger Sana till Fotbollskanalen.

Att komma tillbaka till Allsvenskan har varit svårt för Tobias Sana. Han har inte spelat till sig en kontinuerlig startplats i Malmö FF, och vid ett par tillfällen har han varit utanför matchtrupperna. Till Fotbollskanalen säger han att han vet hur han ska ta situationen.

- Det viktiga är att man lär sig att aldrig ge upp. Det är få förunnat att tjäna pengar på det man verkligen älskar, och då måste man uppskatta det. Jag kan fortfarande träna 150 avslut medan någon jobbar på Volvo och knegar med något som de inte vill göra, och vill istället studera till läkare i fem-sex år. Jag har fått vara professionell fotbollsspelare i nästan tio år, så jag har lärt mig att uppskatta allt. Jag uppskattar särskilt min familj, min tjej, de pushar mig alltid.

ANNONS

- Jag är bra en mot en, jag kan göra det lilla extra, men jag måste ha självförtroende. Samtidigt är jag på G, jag är positivt laddad, och när jag väl får spela ska jag visa att jag vill ge tillbaka till Malmö FF. De tog mig ur frysboxen i Ajax, tog hem mig.

Hur känner du att du har förändrats som människa under de här åren?

- Mentalt blir du starkare. När du har en motgång... Visst, det är inte kul, men jag försöker vända på det. I fotbollsvärlden kan det gå väldigt fort. En match kan förändra allt för dig. Jag kan bara fokusera.  Visst, jag har haft tuffa år, men jag är inte ensam om det. Jag får ändå göra det jag älskar att göra, jag är positiv, jag får vara i en toppklubb i Sverige, jag har fokus, jag vet vad jag besitter.

- Jag har kunnat hantera motgångar. Man kommer från Allsvenskan, och går till Champions League och landslaget. Det är stora steg för mig, landslaget är det finaste jag har gjort i mitt liv. Det är det största du kan uppnå som fotbollsspelare anser jag. Det gick väldigt fort för mig, på tre månader hände allt det där.
ANNONS

- Jag försöker bara sätta perspektiv. Inte stirra tillbaka. Jag tror många som hamnar i formsvackor bara kollar tillbaka för att se vad de skulle gjort annorlunda. Istället ska du bara fortsätta att träna och träna, allt kommer gå upp och ned. Sedan visst, min svacka har ju varit väldigt lång, men jag känner att... Jag har blivit pappa, blivit lugnare och tryggare, jag vet vad jag kan, jag vet vad jag ska göra på planen. Jag är mycket mognare på och utanför planen.

Sana har arbetat med att rehabilitera en skada under försäsongen, vilket har gjort speltiden än mindre. Han hoppade in senast mot Jönköpings Södra, men hade då bara haft några få träningar med laget. Även när han är skadefri så är det många spelare som det ska konkurreras med.

- Jag kom inte hem hit för att jag trodde det var lätt, jag vet inte vad folk hade förväntat sig. Att jag ska lämna? Jag vill inte lämna för att det är tufft, jag vill lämna när det går tillräckligt bra. Så vill jag det ska vara. Jag vet vad jag kan och jag vet vad jag besitter, och jag är tillräckligt bra för att starta här. Det var inte min tanke att lämna. Jag ska göra min grej här. För mig har det aldrig varit något snack om saken.
ANNONS

Det var prat om att du skulle ha besökt danska Århus GF för att diskutera övergång.
- Det har jag ingen aning om. Klart min agent träffade lite klubbar, men jag sa bara att han skulle höra av sig när det var konkreta saker. Det fanns säkert intresse, men jag hade bara fokus på Malmö. Det florerar alltid rykten.

Sana själv pratar mycket om att också få tiden att bygga ett självförtroende. Att det inte är något som kommer på korta inhopp, utan att det handlar om att ta de korta chanserna och sedan bygga självförtroende under starterna. Samtidigt vet han också om kritiken att han är bra i de första momenten, men har problem att producera i avgörande lägen.

- Det stämmer. Jag ska inte försvara mig själv, jag vet produktionen.

- Sedan beror det på hur man ser på fotboll. Andra ser det kanske på andra sätt. De ser kanske att jag bygger upp anfall som leder till mål. Man kan se det på olika sätt. Givetvis måste jag bli vassare i de sista momenten, men jag måste också få 90 minuter. Jag har tänkt mycket på det där, och det är också mycket om självförtroende. När man kommer i de avgörande lägena och inte behöver tänka.  

ANNONS

Se allt från allsvenskan

Allt från allsvenskan 2016 ser du bara i C More. Skaffa C More Sport-abonnemang så missar du inte en enda sekund av serien.

Publicerad 2016-04-11 kl 07:00
Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto