Toivonens svar efter Lustigs filmningsanklagelse: "Domaren gick inte på den"

MALMÖ. Ola Toivonen kunde fått straff eller blivit utvisad mot AIK.
Det blev varken eller.
Jag försökte få straff – han gick inte på den, säger Malmö FF-spelaren till Fotbollskanalen.

Se höjdpunkterna i spelaren.

Domaren Kristoffer Karlsson hade mycket att stå i under mötet mellan Malmö FF och AIK. Förutom ett bortdömt AIK-mål och två utvisningar i bortalaget ropade också MFF-spelarna på straff två gånger. Vid det andra tillfället, i andra halvleks inledning, ramlade Ola Toivonen framför AIK:s Filip Rogic, utan någon reaktion från domare Karlsson.

AIK:s Mikael Lustig menar att den redan varnade Toivonen borde visats ut om domaren såg situationen som filmning. Toivonen bemöter Lustigs kommentar om "svandyk" från Dplays sändning.

- Jag försökte få straff - han gick inte på den. Jag trodde att vi skulle ha en straff till godo efter den i första halvlek.

- Det är mycket kärlek till Ola. Vi snackade under och efter matchen, och visste inför att vi kommer bli griniga på varandra. Det blev också så, men det var kul, säger Mikael Lustig till Fotbollskanalen.

Malmö vann skottstatistiken med 29-5. Men bara fyra av skotten gick på mål. MFF misslyckades för ovanlighetens skull med att göra mål på hemmaplan och dessutom att vinna någon match under veckan (3-2 till Örebro i torsdags).

- Det är tio kroppar du ska igenom. När de försvarar sig så frenetiskt är det svårt att träffa mål. Normalt har vi väl några avslut fler på mål men det är svårt när de gör det så tajt. Vi ska vinna. Sett till spel och chanser måste vi vara effektivare. För andra matchen i rad spelar vi okej tycker jag men vi får inte med oss resultatet, säger Ola Toivonen.