POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
1v

Tomasson efter första MFF-träningen: "Fantastisk trupp"

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se ett videoklipp från MFF:s träning ovan.

MALMÖ. Malmö FF:s nya tränare Jon Dahl Tomasson har presenterat sig för fansen. Under årets första träning hyllade han spelkvaliteten.
- Det är en fantastisk trupp vi har, säger den danske tränaren.

Malmö FF:s träningssäsong är igång. På Malmö IP fick fansen se den 43-årige dansken köra årets första pass hos den nya arbetsgivaren. Jon Dahl Tomasson hyllade direkt kvaliteten på träningen och spelarna.

- Det är en fantastisk trupp som vi har. Jättefina killar som spelat fantastiskt den senaste tiden, med en massa erfarenhet, och det är jag glad för. Nu får vi också en ny spelare i Isaac Kiese Thelin dessutom, säger MFF-tränaren.

Tomasson vill inte peka på någon formation som han kommer föredra inledningsvis. Han pratar istället om ett speciellt tänk kring spelidén. Tränaren erkänner också att någon ny lagkapten inte är utsedd än, efter att Markus Rosenberg slutat.

Vilka bitar vill du få på plats först?
- Vi ska arbeta efter spelprinciper. Det är mycket att tänka på. Att ha riktigt många spelare runt omkring i speluppbyggnaden, att spela behålla bollen inom laget när vi har den. Vi ska också kunna slå den direkta passningen och vara cyniska och smarta i det avseendet, säger Tomasson.

Är spelkvalitén som du förväntade dig?
- Jag hade en förhoppning om det (skratt). Men jag kan inte bara knäppa med fingrarna och bara få det att hända. Det hade varit skönt men så fungerar det inte, säger tränaren.

Han fortsätter:

- Det är en ung trupp med massa erfarenhet och kvalitet. Vi ska lära oss min tankegång och vad jag önskar, vad spelarna önskar också, för vi ska göra detta tillsammans. De är så duktiga spelare att du inte bara kan ha en tränare som svingar piskan och pekar på saker, säger Jon Dahl Tomasson.

Publicerad 2020-01-13 kl 20:46
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå