POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
5v

Tomasson glasklar med målbilden för 2020: "Vi ska ha guld i år"

Foto: Bildbyrån.

Drygt två veckor har passerat sedan Jon Dahl Tomasson presenterades som Malmö FF:s nye tränare.
Och dansken vet vad han vill kommande säsong.
- Vi ska ha guld i år, säger han till Kvällsposten.

Förra måndagen gjorde Malmö FF sin första träning under nye tränaren Jon Dahl Tomasson. Dansken hyllade då direkt kvaliteten på träningen och spelarna.

- Det är en fantastisk trupp som vi har. Jättefina killar som spelat fantastiskt den senaste tiden, med en massa erfarenhet, och det är jag glad för. Nu får vi också en ny spelare i Isaac Kiese Thelin dessutom, sa han då.

En vecka senare är Tomasson fortsatt imponerad av det han ser i Malmö FF.

- Vi har tränat en vecka och om jag jämför med exempelvis holländska spelare, för där har jag varit mest, men även jämfört med andra länder, så är de väldigt disciplinerade här. Det är en bra kultur här. Det gillar jag verkligen, säger han till Kvällsposten.

En gång i tiden hyllade Carlo Ancelotti dansken som en av de hårdaste kämpande spelare han någonsin tränat. Om dansken känner igen sig själv i atmosfären i Malmö?

- Det råder ingen tvekan om att du måste ha kvalitet för att få succé. Men det krävs också väldigt hårt arbete. Och den kultur som jag upplevt så här långt i Malmö FF: fantastisk ju. En stor ros till det för det är något som man bygger över lång tid.

Och det råder ingen tvekan om vad Tomasson har för förväntningar på säsongen:

– Det är klart att det vi siktar mot nu är enkelt. Vi ska ha guld i år. Jag vill vinna alla matcher. Jag är väldig målinriktad som människa och fotboll handlar till slut om att vinna matcher. Det ska överföras till spelarna, säger Tomasson.

Publicerad 2020-01-21 kl 09:33
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå