POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
2v

Tomasson om EL, samtalen med Hareide och sin filosofi: "Kommer bli nederländskt stuk"

Foto: Bildbyrån.

MALMÖ. Malmö FF presenterade klubbens nye tränare Jon Dahl Tomasson på en presskonferens under söndagen.
Den danske 43-åringen är förväntansfull och "kunde inte säga nej" när han lämnade Danmarks A-landslag för uppdraget i MFF.

Malmö FF kan vänta sig ett offensivt spel med mycket bollinnehav framöver under nye huvudtränaren Jon Dahl Tomasson. Efter kritiken mot lagets anfallsspel under Uwe Röslers regim fortsätter klubben med nästa pusselbit för att optimera truppen hos Sveriges rikaste klubb.

- Jag vill ha ett internationellt snitt på mina spelare. Det kommer bli lite av ett nederländskt stuk. Spelprinciperna är viktiga. Vi ska vara bollförande både hemma och borta eftersom vi är en stor klubb, men det viktigaste är att vinna matcherna, säger Tomasson under söndagens presskonferens.

Han fortsätter:

- Jag är tydlig som ledare, vill utveckla och hjälpa individen och älskar att jobba med spelarnas utveckling.

Tomasson har fått ett löpande kontrakt av klubben, vilket i fallet med de tidigare tränarna Allan Kuhn och Magnus Pehrsson inneburit 12 månaders uppsägningstid. Den nye huvudtränaren vill få ihop tränarstaben under kommande vecka. Måndagen den 13:e januari drar nämligen Malmö FF:s försäsongsträning igång och Tomasson hoppas kunna presentera sina assistenter då.

Efter fyra år som Åge Hareides assisterande i danska landslaget följer alltså inte Jon Dahl Tomasson norrmannen vidare när Danmark ska spela tre matcher på hemmaplan i Köpenhamn under sommarens EM.

- Åge har pratat många gånger om Malmö. Han sa bara: detta ska du testa, säger Tomasson om dialogen med tidigare MFF-tränaren Hareide.

- Åge var glad för min skull. Vi hade fyra fantastiska år i landslaget och uppnådde tillsammans de historiskt sett bästa resultat Danmark har haft. Men projektet i Malmö var för intressant för att tacka nej till.

- Jag vill säga tusen tack till DBU (Danmarks fotbollsförbund) för att de inte var besvärliga i den här processen. Som tränare har jag fem och ett halvt års erfarenhet i bagaget, plus allt det jag fick uppleva som assisterande i landslaget.

Jon Dahl Tomasson kan blicka framåt mot en säsong som tar fart nästa månad med Svenska Cupens gruppspel och sextondelsfinal i Europa League.

- Det är en fantastisk möjlighet mot Wolfsburg men också hårt arbete som väntar framöver. Det kommer bli besvärligt att spela utan Markus Rosenberg, men jag är säker på att vi får ihop laget.

Det var således en enkel sak för Jon Dahl Tomasson att tacka ja till Malmö FF. Han har bara goda ord att säga om mottagandet i Skåne.

- Jag är väldigt stolt över att vara här. Starten har varit väldigt fin och stämningen fantastisk, en varm klubb. Historiskt sett är detta nordens största klubb.

Publicerad 2020-01-05 kl 15:07
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå