Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Tonar ner “gnäll” mot Hamrén: “Bara kul”

Mathias Ranégie, Tobias Sana, Jimmy Durmaz... flera spelare utanför landslaget känner sig kallade att vara med - men blir det för mycket "gnäll" i media från spelarna?
- Nej, tvärtom, det är bara kul och visar att killarna vill någonting, säger Ralf Edström.

Tobias Sana och Jimmy Durmaz har efter lysande allsvenska vårsäsonger inlett proffskarriärer i Ajax respektive Genclerbirligi – bägge hålls utanför Erik Hamréns landslag mot Brasilien trots flera återbud. Och bägge säger vad de tycker om saken. Såväl Sana som Durmaz uttalar sig i media om att de borde vara med, och Sana meddelar att det kan sluta med att han väljer att representera Burkina Faso istället. För mycket gnäll?

- Nej, jag tycker mest att det här är kul, kul att killarna sticker ut hakan och sätter lite press. Att de visar att de vill vara med, säger Radiosportens expertkommentator Ralf Edström till FotbollDirekt.se.

- För mig var det lite överraskande att inte Durmaz kom med och jag kan förstå om han är besviken. Men jag tycker tvärtom mot många andra att det inte gör något att han uttrycker det. Lite snack måste vi kunna tillåta och Hamrén ska kunna hantera det, det är en del av hans jobb.

Edström ser heller ingen trend – att en ökad individualism skulle gå hand i hand med att spelare uttalar att de borde vara med.

- Nej, det här har väl funnits i alla tider, när jag var med också. Jag kommer inte på några direkta exempel, men det fanns väl en och annan som gick ut i media och sa att han skulle vara med på den tiden också.

- Sedan vet man ju själv att journalister ibland lägger ord i munnen på spelarna och det kanske är mer så nu än förr, det är ett litet annorlunda medieklimat i dag.

Med Mathias Ranégie har det nu inte funnits någon återhållsamhet – efter mängder av återbud i anfallsleden kom Erik Hamrén med en offentlig motivering till varför Ranégie inte kallas in. Fel “spelartyp” löd förklaringen, Hamrén vill ha en mer djupledsgående forward som nummer nio.
Något som fått MFF-strikern att gå i taket, tacka nej till landslaget i framtiden och lägga ut en youtube-länk där Hamrén pratar knagglig engelska på twitter.

- Hamréns uttalande, jag kan till viss del förstå Ranégies besvikelse för han får en motivering som inte riktigt stämmer med verkligheten. Sedan slår han kanske lite väl hårt tillbaka i stridens hetta.

Tror du att Ranégies uttalanden har gjort honom körd i Hamréns landslag nu?

- Nej, jag tror mer om Hamrén än så, jag känner honom som en så pass stor människa att han är beredd att ändra sig om Ranégie, och jag tror likadant om spelaren.

- Jag tycker överhuvudtaget att det är uppfriskande och Hamrén kan ta den här typen av kritik, det är jag övertygad om. Om inte så ska han inte vara förbundskapten, avslutar Edström.

 

 

Publicerad 2012-08-15 kl 12:24
Annons
Annons
Annons