Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
10å

Tonårsångest i Ljungskile

I tider när tonåringarna stormar fram i allsvenskan har två klubbar inte haft en tonåring på planen i år, Ljungskile och serieledarna Kalmar.
-Vi har just startat vår satsning, säger Ljungskiles tränare David Wilson.

Robin Söder, Sebastian Rajalakso och Agon Mehmeti ... Under våren och sommaren har listan på tonåringar som gjort succé i allsvenskan blivit allt längre. Det har skrivits spaltmeter om de framgångsrika tonåringarna men faktum är att serieledarna Kalmar är ett av två lag som inte haft en enda tonåring på planen i år. Men de har å andra sidan låtit ett par 20-åringar, som Abiola Dauda och Rasmus Elm, spela. I Ljungskile, som är det andra laget utan tonåringar på planen, får spelarna tänka efter betydligt mer om de ska minnas sina tonår. Förutom 22-årige Etchu Tabe har ingen spelare under 24 år varit på planen.

Äldre utländska spelare

I stället för svenska tonåringar är det många äldre utländska spelare i laget. Men tränaren David Wilson hoppas att det ska se annorlunda ut i framtiden.
-Vi började med tipselitlag ifjol så vi håller fortfarande på att bygga upp verksamheten. Det kommer att ta tid men vi satsar på det nu, säger Wilson som berättar om svårigheterna att slussa in unga spelare.
-Vi kommer från en by med 3 500 invånare. Det finns många storlag i området som Göteborg och Elfsborg. Sedan har vi som mål att hänga kvar i allsvenskan och då är det svårt att ta in för många unga, säger Wilson.

"Krävs ekonomi"

Hur kommer det sig att ni inte gjort satsningen på tipselit tidigare? -Det finns två sätt att göra det. Antingen gör man det inte alls eller så satsar man ordentligt och då krävs det ekonomiska resurser. Det har inte funnits tidigare men nu satsar vi.
De lag som luftat flest tonåringar är Helsingborg och IFK Göteborg med fem spelare var. Göteborg har till och med låtit 16-årige Niklas Bärkroth spela allsvenskt även i år. I fjol blev han allsvenskans yngste spelare genom tiderna när han debuterade mot Brommapojkarna.

Publicerad 2008-08-01 kl 10:24
Annons
Annons
Annons