POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
10å

Tony Gustavsson hyllar Daniel Örlund

Daniel Örlund hade en tung fjolårssäsong i AIK. Han blev hårt kritiserad, petad och utlånad. Men inför säsongen kom han tillbaka till AIK - och gör nu succé igen. Inför derbyt mot Hammarby hyllas han av både egna tränaren och motståndarnas.

29-åringen har hållit nollan i sex av laget elva matcher i år och har bara släppt in åtta mål. Senast mot Gefle gjorde han en jättematch. AIK:s sssisterande tränaren Andreas Alm är lyrisk över sin målvakt.

- Daniel var strålande senast mot Gefle, han var vår bäste spelare. Jag tror att alla tycker han var bra, berömmer han.

Succén har uppmärksammats av fler. Hammarbytränaren Tony Gustavsson anser att Daniel Örlund är AIK:s kanske viktigaste spelare.
- Definitivt. Han är en av nyckelfaktorerna till att AIK hållit nere siffrorna så som de har gjort. Inte minst mot Gefle där jag tycker han var AIK:s bäste spelare. Han är oerhört följsam och alert bakom backlinjen. I dagsläget tycker jag att Ivan Obolo och Daniel Örlund är AIK:s individuellt sett viktigaste spelare.

När AIK i fjol började hacka under Rikard Norlings ledning blev även Örlunds prestationer sämre. Målvakten sa själv att han gjorde skitmatcher. Det ledde till att han petades av Nicklas Bergh. Det såg ut som att 29-åringen var på väg utför. Daniel Örlund lånades ut till Fredrikstad i norska ligan och där pendlade karriären rätt igen.

- Tiden i Norge lärde jag mig mycket av. Jag tycker absolut att jag har utvecklats men kan inte riktigt sätta fingret på vad. Men jag utvecklas hela tiden, jag är fortfarande ung. Haha nä, kanske inte ung men… Man får mer rutin hela tiden, säger Örlund.

Succén i Fredrikstad gjorde att klubben ville lösa honom. Även Rosenborg ville ha 29-åringen. Men det blev ingen affär. Istället återvände han till AIK.
- Det har fungerat bra för mig, det har det absolut gjort. Men hela laget har varit stabila bakåt

Publicerad 2009-05-28 kl 11:11
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå