POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
11å

Tony Gustavsson: Vi måste prestera så publiken kommer

Mållöst, halvfulla läktare och slarvigt spel.
Hammarby mot Trelleborg hade mycket kvar att önska.
-Vi kan inte vara nöjda, vi måste prestera bättre så publiken kommer, säger Hammarbys tränare Tony Gustavsson.

Den första halvleken på lördagseftermiddagen var närmast att likna vid en instruktionsvideo i dålig fotboll, främst från hemmalaget. Tremeterspassar gick ofta till fel adress och när passarna väl gick fram var det många gånger bollen studsade från mottagaren. Redan efter en kvart hade hemmapubliken tröttnat på spelet och började bua. Trelleborg spelade defensivt bra men framåt hände inte mycket. Deras nyckelspelare Andreas Drugge tvingades lämna planen redan efter 38 minuter på grund av problem med nackspärr.

"Spindel i nätet"

-Han är vår spindel i nätet så det påverkade vårt spel. Han var inte alls rörlig i dag, säger Trelleborgs tränare Tom Prahl.
I andra halvlek var det något bättre spel utan att vara bra och det är nog ingen match som de 7 261 på läktarna vill minnas. Publiksiffran är för övrigt en av de lägsta sedan Hammarbys återkomst till allsvenskan 1998.
-Publiksiffran påverkas kanske av att matchen flyttades ganska sent från en måndagkväll till lördag eftermiddag. Men vi måste spela bättre för att publiken ska vilja komma och titta, det är klart. Och det är tråkigt att det inte var fler här, säger Tony Gustavsson som har mycket .
Hammarby har haft förtvivlat svårt sedan Petter Andersson försvann till proffslivet i Holland i månadsskiftet augusti/september. De fyra matcherna utan Andersson har bara gett en poäng och två gjorda mål. Hammarby är formsvagast i hela serien, på de sex senaste matcherna har de skrapat ihop blott två poäng.

"Behöver kliva fram"

-Nu behöver vi spelare som kliver fram. Vi måste fortsätta att jobba varje dag med vår offensiv. Det är ingen hemlighet att det inte har gått bra sedan Petter Andersson och Paulinho försvann, säger Tony Gustavsson.
För Trelleborg är det ett helt annat läge. De är nu uppe i nio matcher i rad utan förlust, den senaste förlusten kom mot Halmstad hemma på Vångavallen i mitten av juli och Tom Prahl är belåten över situationen.
-Vi är väldigt svårslagna. Men i den här matchen får vi vara nöjda med den poäng vi får, säger Tom Prahl.

TT

Publicerad 2008-09-27 kl 19:28
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå