POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
10å

Tony inte imponerad av AIK "Visar svagheter"

Tony Gustavsson såg AIK:s match mot Gefle. Han såg svagheter i deras försvarsspel och lärde sig av Gefle hur man gör mål på lokalkonkurrenten.

AIK föll borta mot Gefle med 1-0. Hemmalaget skapade många chanser och kunde ha vunnit ännu större. Tony Gustavsson såg matchen och han blev inte skrämd av Solnalagets insats.

- Mot Gefle visade man svagheter i försvaret som de inte visat tidigare. De såg trötta ut och var inte lika aggressiva. De bjuder inte på mycket men det finns flera sätt att få hål på dem. Det visade Gefle, säger han.

AIK skapade knappt någonting i anfallsväg och de få gånger de kom fram var de varken heta eller effektiva. Men det är i första hand försvarsspelet som inte imponerade på Hammarbytränaren.

- Jag är lite kluven. De har varit jävligt aggressiva i sitt försvarsspel och trasat sönder motståndarnas anfallsspel i många matcher. Men mot Gefle kände jag inte igen dem.

Annars är det främst AIK:s anfallsspel som fått utstå kritik. På de elva inledande omgångarna har de bara mäktat med nio mål. Endast tre lag i Allsvenskan har gjort färre mål och toppkonkurrenterna IFK Göteborg och Helsingborg gjort fler än dubbelt så många mål.

AIK:s assisterande tränare Andreas Alm:
- Ser man på nio mål hittills så är det för lite. Ibland har vi varit ineffektiva och ibland har vi skapat för få målchanser. Men samtidigt ser vi inte det som någon stor sak. Det är mer att vi jobbar med att kunna variera vårt anfallsspel. Vi har ändå 19 poäng, nånstans där har vi gjort mål och vunnit matcher.

Publicerad 2009-05-28 kl 11:11
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå