Touma sköt Syrianska till kvalplats

Dirigent bakom första målet, avslutare vid andra och tredje. Syrianskas mittfältare Sharbel Touma var lysande mot Örebro (3—1) när han sköt Södertäljelaget förbi Trelleborg och upp på kvalplats i allsvenskan.

Syrianska spelar för fortsatt allsvenskt liv. Det märktes. Hemmalaget dominerade stort under första halvtimmen och skapade chans efter chans. Men utdelning blev det först i 24 minuten på en frisparksvariant där Touma la ut bollen till höger till Nahir Oyal. Han krutade i sin tur in 1—0 förbi John Alvbåge som såg närmast fastfrusen ut på mållinjen i Örebromålet. Kanske såg han aldrig vad som hände.

Glädjen över målet kom dock av sig strax före paus då Örebros Riku Riski och Syrianskas Omar Jawo smällde ihop i Örebros straffområde. Smällen slutade med straff och mål för Örebro (1—1). Fredrik Nordback slog straffen högt till höger, Miller fick fingrarna på bollen som ändå letade sig in i mål.

Men 51:a minuten tryckte Sharbel Touma sig fram i röran framför Örebromålet och satte distinkt 2—1, på stopptid befäste han sedan segern med sitt andra mål (3—1) för kvällen.

Trelleborg förlorade samtidigt mot Gais (0—1). Det innebär att båda lagen står på 24 poäng men Syrianska har fem måls bättre målskillnad och tar över kvalplatsen.

Publicerad 2011-09-21 kl 22:44