Toumas supersuccé - gjorde "Rooney-mål"

Sharbel Touma ska bära Syrianska i år - och på försäsongen ser storvärvningen ut att leva upp till förväntningarna. Touma slog till med ett drömmål i Syrianskas första träningsmatch i Turkiet.

Syrianskas första match på träningslägret i Turkiet slutade med seger, 2-1 mot Gazovik Orenburg, ett lag i ryska andraligan.

- Det var en bra motståndare, ett snabbt spelande lag som spelade lite rakare än vad ryska lag brukar göra, berättar Syrianskas manager Özcan Melkemichel till Länstidningen.

Matchens stora behållning var Syrianskas ledningsmål. Efter en halvtimmes spel slog Obi Etie ett fint inlägg till Sharbel Touma. Syrianskas profilvärvning förvaltade passningen på vackrast möjliga sätt - cykelsparkade bollen upp i nättaket.

Efter målet tappade Syrianska spelet och Gazovik Orenburg tog över initiativet. Men i slutet av halvleken tog Syrianska tag i spelet igen och det fina spelet fortsatte i början av andra halvlek. Peter Ijeh kunde redan efter några minuter nicka in 2-1 på ett inlägg av Isa Demir.

Efter målet gjorde Syrianska flera ändringar i laget - totalt gjorde laget nio byten under matchen. Det innebar också att spelet kom av sig en aning.

- Men sen hade vi ändå en bra period när alla hade kommit in i det, säger Özcan Melkemichel.

Nu återstår det två matcher till för Syrianska i Turkiet, den första på söndag. Motståndaren är ännu inte klar.