Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Tränare om nya avbytarreglerna: "Inte förtjust i det"

Från och med nästa säsong kommer de allsvenska lagen att få använda sig av sju avbytare istället för fem. Det är ett beslut som Trelleborgs tränare Tom Prahl inte jublar över.

- Jag är inte så förtjust i det, säger han till FotbollDirekt.se. Vi hade det när jag var i Norge och då släpade man runt på tre spelare som visste att de inte skulle få spela.

På Svenska fotbollförbundets representantskapsmöte beslutades det att de allsvenska lagen ska få använda sig av sju avbytare till kommande säsong. Men inte alla välkomnar förändringen. Tom Prahl menar att de nya bestämmelserna kan slå mot de mindre klubbarna.
- För vår del är det inget lyft. Det blir också en ekonomisk fråga att resa runt med fler spelare till varje match. Sedan, visst, kan det vara en uppmuntran för vissa spelare, tror Prahl.

- Jag har aldrig känt behovet att ta med mer än fem avbytare.

IFK Göteborgs Jonas Olsson håller med sin tränarkollega på den punkten.
- Om jag ska vara ärlig så har vi egentligen aldrig känt att vi behöver fler än fem avbytare.

Men Olsson kan ändå se vissa positiva aspekter.
- Ibland är det väldigt jämnt mellan två spelare och då väljer man kanske ofta den offensiva. Sedan kommer en skada på en försvarare. På det här sättet kan man ta med bägge två. Det blir både hängslen och livrem.

- På det här sättet närmar vi oss Europa, men det är ju också en ekonomisk fråga att ta med mer folk till matcherna. Jag tycker att det har fungerat med fem.

Gefles tränare Urban Hammar är däremot helt och hållet positiv till att få använda sig av 18 spelare till en allsvensk match.
- Dels får vi tränare större möjlighet att påverka matchen och sedan får större delen av truppen åka med till match, säger Hammar.

Publicerad 2009-11-28 kl 12:42
Annons
Annons
Annons