Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Tränaren om Djurgårdens provspelare: "Beslut inom kort"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

FARO. Alexander Michel, 24, och Junior Zindoga, 18, får snart besked.
Blir det ett kontrakt med Djurgården eller inte?
- Vi har sett tillräckligt, säger tränaren Özcan Melkemichel till Fotbollskanalen.

För ungefär två veckor sedan plockade Djurgården in mittbacken och den förre U21-landslagsmannen Alexander Michel - och zimbabwiske anfallstalangen Junior Zindoga - på provspel. De har nu tränat och spelat med laget hemma i Sverige och på träningslägret i Portugal, ett läger som tar slut under onsdagen.

Under måndagen spelade Djurgården sin sista match i Atlantic Cup och efter drabbningen förklarade tränaren Özcan Melkemichel att man är nära att fatta ett beslut gällande provspelarna.

- Vi får utvärdera nu. Vi har sett tillräckligt för att kunna göra en bedömning. Vi ska titta på videomaterial, sitta ner och prata och sen ska vi nog kunna besluta något inom kort, säger Melkemichel.

Kommer besked ganska snart?
- Ja, någon gång efter den här helgen tycker jag att vi ska kunna ge det. Jag hoppas att de kan fortsätta träna med oss veckan ut och att vi sen kan fatta ett beslut i helgen.

Alexander Michel är väldigt glad över att ha fått chansen att visa upp sig i Djurgården.

- Det har varit otroligt roligt att få vara här, det är en storklubb i Stockholm. Förhoppningsvis har jag visat att jag håller här, säger Michel.

24-åringen kommer närmast från Syrianska där han spelat i många år, men just nu är han klubblös.

- Jag vill jättegärna åt ett kontrakt med Djurgården. Det är det här steget jag kämpat för under mina år i Syrianska, det är ett steg jag jättegärna vill ta. Förhoppningsvis blir det så också.

Du har haft det här steget i huvudet den senaste tiden?
- Ja, det har känts ett tag att jag vill ta ett steg i taget och visa att jag tillhör den högsta scenen i Sverige. jag vet att jag gör det. Det här har varit en otroligt bra möjlighet att visa upp sig och jag är jättenöjd med allt. 

- Jag har fått spela mycket och nu blev det tunga ben mot slutet av lägret. Det är hög press när det är provspel för man vill bevisa sig hela tiden, men det har känts jättebra. Vi har bara släppt in ett mål och varit jäkligt stabila defensivt. Hela laget har känts bra och det har känts bra där bak med mina mittbackskollegor.

Vad har Bosse (Andersson, sportchef) och Özan sagt till dig?
- De har varit jättenöjda. Vi ska fortsätta diskutera saken när vi kommer hem. Det har varit positiva vibbar från ledarstaben och folket runt omkring, Bosse och så. Inget är klart men förhoppningsvis blir det positiva nyheter. 

Har ni börjat förhandla om kontrakt och så?
- Nej, ingenting än. Det får vi ta, om det nu blir så, nu när vi kommer hem. 

Har du fått några signaler?
- Jag har en bra känsla, men jag vill inte säga för mycket innan något blir klart, avslutar Alexander Michel.

Se höjdpunkterna från mötet med Ålborg i spelaren ovan.

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

Publicerad 2017-02-07 kl 08:03
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons