Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

Tränarens son med i Trelleborgs trupp: "Inte är alldeles okomplicerat"

När Trelleborg reser för bortamatch mot regerande svenska mästarna Kalmar FF finns tränaren Alf Westerbergs son, Max Westerberg med i matchtruppen.

Trelleborg reser till Kalmar med en skadeskjuten trupp, något som ger plats åt ett flertal av klubbens talanger. Däribland finns Trelleborgs assisternande tränares son, Max Westerberg 17.

- Han är inte våldsamt aktuell för ett inhopp, säger tränaren och tillika far Alf Westerberg till Trelleborgs Allehanda om sin son Max Westerbergs medverkan i matchen mot Kalmar FF.

Förutom att laget har matchat oerhört tätt den senaste tiden vilket tär på truppen, så dras även TFF med stora skade- och sjukdomsproblem. Detta gör att Trelleborg ger många yngre spelare chansen att visa sin talang i träningsmatcherna.

Trots att Max Westerberg är en av de talanger som tar plats i truppen så menar Alf Westerberg att sonen inte på allvar kan ta upp konkurrensen på allvar om en plats i A-truppen.
- Det säger sig själv att situationen med far och son inte är alldeles okomplicerad. Vi får försöka lösa det på ett förnuftigt vis. Det finns kloka människor i omgivningen och jag ser inte att det skulle gå så långt att någon av oss tvingas lämna föreningen, säger Alf Westerberg.

- Max kommer alltid få leva med att han har mig som pappa. Han riskerar snarare att bli överdrivet kritiserad, även om jag försöker agera mot honom som jag agerar mot de övriga. Detta är relativt färskt och hittills har det gått bra, men jag är medveten om att det säkert kan dyka upp någon problemställning som är känslig i framtiden.

Publicerad 2009-02-21 kl 11:16