Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Transferfönstret ska flyttas - Dif jublar

Stödet för att flytta transferfönstret från sommar till höst är stort. Djurgården ställer sig exempelvis direkt bakom topp-3-klubbarnas försök.
- Det är efterlängtat och det enda rätta, säger Stefan Alvén.

Örebro, Helsingborg och Malmö är överens om att flytta transferfönstret i juli till ett annat med start i augusti. Och stödet för initiativet finns från bland annat hårdsatsande Djurgården vars manager anser att en anpassning till Europa är ett måste.

- Vi måste tro på oss själva mer än som i dag. Visst missar de lag som spelar i Europa med det här förslaget möjligheten till att värva nya spelare inför de första kvalmatcherna. Men några matcher på det viset måste vi kunna klara av, säger Djurgårdens Stefan Alvén till FotbollDirekt.se.

- Går man sedan bara långt i kvalet så är vi ju inne i augusti och då finns ju ändå möjligheten till att förstärka. Det här är helt rätt tänkt och något vi står bakom. Det finns bara fördelar med förslaget.

Den nya given sattes på pränt vid ett telefonmöte mellan klubbarna häromdagen.
Nu ska frågan upp för behandling vid ett representantskapsmöte den 3 december. Och Stefan Alvén har svårt att se något annat än att initiativet får gehör.

- Att bli av med spelare i augusti för att det internationella fönstret har haft öppet har ju gjort att svenska klubbar inte kunnat köpa in ersättare.
- Anledningen till att legat i juli som det har gjort och fortfarande gör har väl som mest att göra med att svenska klubbar ska få möjligheten att förstärka inför kvalmatcherna i Europa-spelet, fortsätter Alvén.

- Men ännu viktigare är ändå att vi har samma modell som Europa.

Det enda som egentligen är mindre bra med förslaget för Djurgårdens manager är att det kommer att ställa hårdare krav på svenska klubbar om bättre framförhållning. Nu måste viktiga värvningar göras under tidig vår.

- Om det ändras så måste svenska klubbar som spelar i Europa skaffa sig bättre framförhållning. Då får vi skaffa de spelare som behövs redan i mars då transferfönstret också är öppet för svenska klubbar.

Publicerad 2010-11-25 kl 16:31
Annons
Annons
Annons