POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
11å

Transferrykten kring Gais-stjärnan

Richard Ekunde har hämtat sig från korsbandsskadan och är Gais kanske viktigaste spelare i backlinjen. Det har gjort att utländska klubbar fått upp ögonen för mittbacken.

Enligt Expressen rör det sig om en Premier League-klubb samt danska FC Köpenhamn som tidigare värvat friskt från allsvenskan.

Båda ska ha siktet inställt på Ekunde men något sådant känner inte Gais-tränaren till.
- Jag har inte fått några indikationer på att vi skulle behöva titta på ersättare för Ekunde, säger den assisterande tränaren Patrik Johansson till FotbollDirekt.se.

Sedan Ekundes comeback den 4 augusti mot Elfsborg har 26-åringen hittat tillbaka till den fina form som han visade under stora delar av fjolårssäsongen.

Att det är en spelare av klass råder det inga tvivel om.
- En spelare som fungerar både som mittback och som defensiv mittfältare. Han har en enorm fysik och är samtidigt väldigt snabb, säger Johansson.

Redan i fjol fanns det intresse för Ekunde, men någon affär blev det aldrig. Fortsätter han på den inslagna vägen inser dock Gais-tränaren att det blir svårt att behålla mittbacken i längden.
- Det är den värld vi lever i. Utländska klubbar med bättre ekonomi och resurser kommer alltid intressera sig för duktiga spelare i allsvenskan. Och en sådan är definitivt Richard.

Anders Svensson
FotbollDirekt.se

Publicerad 2008-09-26 kl 13:20
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå