Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Traoré ser ut att lämna Hammarby: "Jag tjänar ju inte minst i laget"

Christian Traoré ser ut att lämna Hammarby. Klubben behöver pengar – och mittbacken hör till dem med högst lön.
- Det måste betyda att de vill att jag hittar ett nytt lag, säger dansken.

Nedflyttningen till superettan kom som ett finansiellt dråpslag för stockholmarna. Den redan urlakade kassakistan ansträngs ännu mer i och med att tv- och sponsorintäkter väntas minska.

Under utvecklingssamtal med sportsligt ansvarige Per Apelgren fick Traoré beskedet att han kan bli för kostsam att behålla.

- Jag hade ett möte med ledningen före jul. De hymlade inte med att det ska skäras både i spelartruppen och administrativt. Jag är ju en av dem som inte tjänar minst, så jag tolkar det som att de ber mig hitta något nytt, säger Traoré till sporten.dk.

I januari får han slutgiltigt besked – men oavsett vad lovar han att inte flytta till en annan allsvensk klubb.

- Lämnar jag laget går jag ingen annanstans i Sverige. Det är bara Hammarby som gäller. Men det finns intresse från annat håll i Norden, säger Traoré.

Enligt sporten.dk har såväl Molde som Brann och Odd Grenland i Norge hört av sig.

Hammarbys informationsansvarige Urban Rybrink avdramatiserar uppgifterna kring Traoré. Även om han medger att det ska sparas framöver.

- Vad jag vet uppmuntrar vi ingen att lämna laget av ekonomiska skäl. Däremot går vi ju in i en helt vanlig transferperiod, och då kan det både försvinna och tillkomma spelare. Men vi har ju gällande avtal över nästa år. De kontrakten fortlöper tills vidare, säger Rybrink till fotbollskanalen.se.

Publicerad 2009-12-27 kl 13:58
Annons
Annons
Annons