POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Tre assist i derbyt - men Johansson inte helt nöjd ändå: "Grämer mig att jag inte gjorde mål"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från Djurgårdens derbyseger i spelaren ovan.

Tre assist och matchens bäste spelare.
Men Erik Johansson var ändå inte helt nöjd.
- Jag grämer mig att jag inte gjorde ett mål, säger han.

Djurgårdens tränare Özcan Melkemichel valde att byta spelsystem till 4-3-3 mot Hammarby. Då fick Erik Johansson spela som central mittfältare i stället för mittback. Det blev ett succédrag. Johansson var bäst på planen och assisterade till lagets samtliga tre mål.

- Det var längesedan jag gjorde tre assist. Det var nog i pojklaget. Det är en fin känsla nu. En perfekt känsla att det blev så här i ett derby efter att det gått dåligt ett tag. Så alla fick extra glöd nu och det visade vi, framför allt defensivt krigade vi och jobbade för varandra, säger han.

- Det här var sjukt viktigt mentalt för många i laget efter att vi har haft en tung period. Så det är sjukt viktigt att få en sådan här derbyseger. Nu går vi på uppehåll med en fantastisk känsla.

Varför fick du spela på mitten?
- Hammarby gillar att hitta ytor framför vår backlinje och de senaste matcherna hade vi haft problem där och motståndarna har kunnat hitta in där. Vi valde att tajta till med tre central därför. Det gick bra och vi fick ut Hammarby på kanterna.

När spelade du i den positionen senast?
- Jag hoppade ju in på den positionen mot Kalmar, men sedan var det nog i Malmö som jag spelade där i någon match, mot Häcken när vi åkte på stortstryk. Men nu kändes det bra.

- Man kommer ju lite högre upp och jag är hyfsat duktig på att hitta instick och passningar där, och på att se och läsa spelet. Det funkade bra.

Får du fortsätta där nu?
- Det gick ju hyfsat i dag, men det får vi väl se. Det kändes på Özcan nu efter matchen som att han tyckte att det var bra.

- Men jag grämer mig ändå att jag inte gjorde ett mål. Wiland gjorde en fin räddning på första och sedan gjorde jag ett vänsterskott men då var jag så jävla trött så jag fick ingen balans. Men man får nöja sig med tre assist och en seger.

Publicerad 2018-09-03 kl 06:30
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå