Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
28v

Tre MFF-stjärnor kan vara tillbaka mot Dalkurd: ”Nära att vara tillgängliga”

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från MFF:s seger mot Kalmar i spelaren.

MALMÖ. Lasse Nielsen, Johan Dahlin, och Behrang Safari ser alla ut att spela för Malmö FF mot Dalkurd på söndag.
Dessutom har Daniel Andersson jobbat med tränarrekryteringen de senaste dagarna.

I dag var Malmö FF:s första träning efter segern mot Häcken, och de har bara en match kvar innan VM-uppehållet: Dalkurd på söndag. 

Lasse Nielsen är då tillbaka efter avstängning, och fysioterapeuten Jesper Robertsson gav positiva besked kring andra spelare. Johan Dahlin är i full träning, och där handlar det om att se så att allt håller. Behrang Safari hade ett stegringspass i dag, och om det inte blir en negativ reaktion så är han aktuell till söndag. 

- Johan och Behrang tycker jag båda är nära att vara tillgängliga. 

Egzon Binaku och Mattias Svanberg gick bara av med krampkänning mot Häcken, så där ska det inte vara problem. Svårare är det för Rasmus Bengtsson som gick av träningen tidigt. 

- Han har fortfarande lite känningar i vaden. Han skulle bara köra lite lätt i dag och vi tänkte att vi skulle göra längre löpningar, men han känner inte att det är hundra procent. Där är det mer av en osäkerhet.

- Vi får ta det dag för dag, men givetvis är vi en bit ifrån. 

Även Fouad Bachirou stegrade upp i dag, och hade bland annat längre löpningar och riktningsförändringar.

- Sedan om vi hinner göra allt vi vill inför söndagen är fortfarande osäkert.

De två spelarna som definitivt missar matchen är Arnor Traustason, som har samlats med isländska landslaget inför VM, och långtidsskadade Andreas Vindheim, som är i full träning efter semestern.

I dag var starten på Daniel Anderssons första träningsvecka inför en match, då han tidigare bara haft enstaka dagar att förbereda sig. Nu blir det fyra träningspass inför Dalkurd, och de två senaste lediga dagarna har Andersson jobbat mer mer processerna kring ny tränare och det kommande transferfönstret. 

Andersson stryker under att de inte vill sätta något datum för när en ny tränare ska vara på plats. MFF sätter igång sin träning igen den 10:e juni, men det är lång ifrån en garanti att något är klart då. 

- Vi är i en rekryteringsprocess så man får försöka jobba efter det, sedan är det inte säkert att vi är där, säger Andersson. 

När det gäller övergångar så jobbar MFF med att de eventuellt ska komplettera med något. 

- Det ska vara någonting som gör oss bättre i så fall. 

Efter semestern är det två träningsmatcher, mot Molde och Midtjylland, men det är inte uteslutet att det blir en tredje. 

- Vi får se vad den nye (tränaren) säger. Just nu känns det bra. Det är såklart om man efter Midtjylland vill klämma in en till där inför allsvenska starten, eller om man fokuserar på en jäkligt fin träningsvecka.

Publicerad 2018-05-23 kl 12:42
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons