Tre poäng till J-Södra trots straffmiss

J-Södra höll nollan för första gången i årets allsvenska när man slog jumbolaget AFC med 1-0, i en match som innehöll både en straffmiss och ett rött kort.

J-Södra hade kommandot i första halvlek och hotade framförallt AFC på fasta situationer med flertalet farliga hörnor. AFC å sin sida var inte ofarliga och hade ett par snabba omställningar som resulterade i farliga chanser, men i halvtid stod det 0-0.

Hemmalaget satte gasen i botten direkt i andra halvlek och Daryl Smylie satte 1-0 efter en dryg minuts spel efter ett mycket fint anfall. Smylie var sedan nära att göra 2-0 direkt efter det när J-Södra fortsatte pressa, och Smylie fick ytterligare ett jätteläge kort därefter, men hans nick räddades av målvakten.

Efter ungefär en timmes spel fick J-Södra chansen att punktera matchen via straff, men Dzenis Kozica fick för mycket höjd på sin chipp och bollen gick ribba ut. AFC:s hopp om kvittering rann ut i sanden när Ludvig Öhman fick sitt andra gula kort, och med tio man kunde man inte lyfta spelet och J-Södra vann med 1-0.

J-Södra: Cajtoft - Tamimi, Calisir, Karsson, Siwe - Fendrich, Gojani - Svensson, Smylie, Thelin - Kozica.

AFC: Erlandsson - Michel, Öhman, Tsiskaridze - Björnkvist, Kalabane, Piermayr, Meade - Ali, Alexandersson, Eddahri.

Matchen startar klockan 17:30 och kan ses på C More.