Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

Tre räddade straffar när MFF slog Bukarest

Malmö FF slog Bukarest i kväll. Men det krävdes tre (!) räddade straffar för att det skulle bli seger mot rumänerna i Copa del Sol.

0-0 vid full tid mot Rapid Bukarest och matchen gick till straffar.
Daniel Andersson, Jiloan Hamad och Ricardinho blev målskyttar och MFF:s hjältar när laget tog revansch för 1-2-förlusten mot Spartak Moskva i helgen.
Men den störste hjälten var förstås målvakten Dusan Melicharek som tog två straffar i straffläggningen - lägg där till en under ordinarie matchtid.

Straffen under själva matchen såg felaktigt dömd ut. Melicharek var djupt nere vid stolpen och räddade.

– Jo, det var en bra räddning. Jag försöker bara stå kvar så länge som möjligt på mållinjen och tvinga skytten att ta första beslutet, säger han till Sydsvenskan.

Men det var ett Malmö som gick på knäna i andra halvlek.
Efter en bra första hälft av matchen tog MFF:s tidiga säsong ut sin rätt. Hade det inte varit för Dusan Melicharek så hade det blivit förlust.
I straffläggningen fick han först se en boll gå i stolpen och sedan tog han två efter det. Vilken match han gjorde.

– Försöker göra mig så stor som möjligt. Straffar är alltid lite slumpartat, men visst är jag nöjd, det var inga dåliga straffar, säger Malmös målvakt.

– Jag gick nära skyttarna och tittade dem lite extra i ögonen.

Men det var inte bara straffräddningarna som imponerade.
Överhuvudtaget var han bra med flera starka räddningar under matchens gång. Melicharek var kort sagt felfri och fler sådana här matcher och guldhjälten Johan Dahlin kommer att bli utmanad på allvar.

– Jag är nöjd med att jag gjorde en bra match, men tittar man på videon efteråt, ser man en massa detaljer på hur det egentligen är laget som är bra, säger han blygsamt.

Men samtidigt har Melicharek hunnit fylla 27 år och vill ifatt Johan Dahlin. Det lät han också tränare Roland Nilsson förstå i intervjun med Sydsvenskan:

- Det var väl ett bra besked till "Rolle" att han vet att jag är här och att han kan lita på mig.

Publicerad 2011-02-02 kl 01:05

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER