Tredje raka för AIK

Visserligen har motståndet inte varit av bästa slag men AIK har ändå visat att laget blir att räkna med kommande säsong. Inte minst vad gäller målskyttet. 3-1 slutade tisdagens träningsmatch mot Superettan-nykomlingen Syrianska.

AIK hade stora delar under förra säsongen stora problem att göra mål och att komma till riktigt bra avslut.

Att döma av säsongens tre träningsmatcher så här långt har tränarstaben med Mikael Stahre i spetsen framgångsrikt åtgärdat det problemet.
Efter 1-0 i premiären mot Mariehamn, där AIK skapade sju-åtta högkaratiga målchanser i övrigt och 4-2 mot Västerås visade "Gnaget" upp en offensivlusta också mot Syrianska.

1-0 tryckte slovenen Miran Burgic in redan innan en kvart var spelad. Anfallaren har under försäsongens träningsmatcher varit en av de mest tongivande spelarna.

Youssef Saleh gjorde 2-0 på straffspark, efter att Saihou Jagne gjorts ned i straffområdet efter 26 minuters spel.

Syrianska var dock inte helt utan chans och hotade AIK:s försvar emellanåt och Tomi Maanoja fick visa att han vill slåss med Daniel Örlund om att vara förstemålvakt kommande säsong.

Strax före paus reducerade Syrianska på en straffspark, efter att Youseff Saleh inte riktigt hängt med och Södertäljelaget bet ifrån sig bra och hängde skapligt med i matchen. Den tekniska briljansen var stundtals vida överlägsen hemmalagets men AIK hade ett högre tempo när laget väl kom igång med sitt bolltrillande.

Nyförvärvet Pontus Engblom gjorde 3-1 under matchens slutdel och säkrade AIK:s seger definitivt.

Publicerad 2009-02-17 kl 22:09