​Tredje raka segern för Peking - Nyman avgjorde mot Helsingborg

HELSINGBORG. IFK Norrköping har hämtat sig efter den dåliga säsongsstarten.
Christoffer Nyman blev matchvinnare på Olympia i Helsingborg med sitt mål i andra halvlek.
- Jätteskön vinst, säger Nyman till Fotbollskanalen.

1:49

Se Fotbollskanalens intervju med Christoffer Nyman ovan.

Hos hemmalaget var Kalle Joelsson lätt skadad och målvakten Anders Lindegaard gjorde säsongspremiär efter knäoperationen i slutet av förra året, och mittfältaren Albert Ejupi återkom tillbaka efter avstängning. I Peking ersatte Ari Freyr Skúlason den avstängde vänsterspringaren Jean Carlos de Brito.

Första kvarten var ett ställningskrig mellan lagen där Pekings Daniel Eid fick den bästa chansen nära Lindegaards målbur, men skottet blockerades. Sedan skänkte Ravy Tsouka bort bollen till Pekings Godswill Ekpolo, vars avslut inte ens träffade mål från ett öppet läge. I den 24:e minuten försökte Jonathan Levi dra en kantfrispark innanför den närmaste stolpen, men Lindegaard räddade vaket till hörna.

Det dröjde en halvtimme innan HIF skjutit sitt första avslut på mål, när Oscar Jansson räddade Armin Gigovics distansskott enkelt. Det andra blev betydligt farligare, när Ejupi några minuter innan pausvilan nickade en hörna som Jansson parerade vackert. I anfallet efter hade Levi ett avslut som smet precis utanför Lindegaards högra stolpe. Halvleken slutade därmed mållös.

- Vi spelar så bra. Även i försvaret, så vi behöver bara göra mål i andra halvlek, säger IFK:s Ekpolo i discovery+ sändning.

Ekpolo skulle bönhöras, men först nickade han fram till Filip Dagerstål på en hörna, där mittbacken avslutade strax över ribban. Åtta minuter senare vann HIF:s Taha Ali bollen på motståndarens planhalva och hittade Viljormur Davidsen i straffområdet men Peking-försvarare lyckades rensa bollen framför egen mållinje.

Matchen öppnade upp sig. Ett par minuter senare hittade Skúlason en fri Levi i straffområdet men IFK:s bästa målskytt kunde inte hålla skottet innanför målramen. I den 70:e minuten skulle gästerna ta ledningen. Ejupi hade inte kontroll på bollen i eget straffområdet och den letade sig fram till Christoffer Nyman, som med ett distinkt vänsteravslut gjorde mål för andra matchen i rad.

HIF fick inte till någon slutforcering och istället fick Maic Sema ett jätteläge att stänga matchen. Lindegaard räddade dock friläget. Matchen slutade 0-1 och efter en tung säsongsinledning med tre raka förluster är IFK Norrköping uppe i tre raka segrar och är tia i allsvenskan. Helsingborg har å sin sida bara vunnit en av åtta matcher och är kvar som 13:e lag.

- Jätteskön vinst. En bra match mot ett bra Helsingborg, så det var otroligt skönt att komma ner hit och få en 1-0-vinst. Jag tycker vi gör en bra första halvlek. Vi har mycket boll, anfaller bra men saknar väl de sista målchanserna. I andra halvlek tycker jag Helsingborg kommer ut som ett annat lag och trycker ner oss. Samtidigt får vi in ett viktigt mål och sedan spelar vi efter det. En kämpainsats, säger matchvinnaren Christoffer Nyman till Fotbollskanalen.

Mål för andra matchen i rad för dig - vad betyder det?
- Det är klart man alltid vill göra mål och hjälpa laget på det sättet, men personligen hade jag blivit minst lika glad om det var någon annan som gjort 1-0-målet. Men det är klart, jag är anfallare och vill göra mål. Men det viktigaste i dag är att vi åker härifrån med tre poäng.