Trelleborg ångar på uppåt

Trelleborg klev bort från tabellens nedre regioner genom seger med 2-0 (1-0) över Sundsvall på Vångavallen på måndagen.

Spelare och ledare såg vinsten som nyckeln till arbetsro och kanske ännu gladare tider.
Sättet Trelleborg vann på var övertygande.

Många bra och finurliga anfall, spel längs marken. Men inte minst försvaret är stabilt, efter typisk Tom Prahl och Alf Westerberg modell.
Den meriterade tränarduon (Prahl med SM-guld 1997 och 2000 i Halmstad och Malmö 2004) är noga med detaljerna.

-Ändå har vi tvingats möblera om i fyrbackslinjen flera gånger, men det verkar inte spela någon roll, sade Westerberg.
Han tyckte att den oerhört snabbe och oömme anfallaren Fredrik Jensen angav tonen tidigt i matchen med sina ruscher.

-Han hade tre chanser och gjorde mål på ett fantastiskt fint genombrott.
Fredrik Jensen från Höör (rekommenderad av förre skyttekungen Mats Lilienberg) var alert och satte 1-0 efter tolv minuter.

Bollträffen perfekt Han fick passningen lite ute till vänster och tände raketen:
-Jo, jag fick upp speeden och bollträffen blev perfekt, sade Fredrik Jensen.
Han rusade i väg ungefär från mittlinjen, lämnade försvararen bakom sig och slog in bollen ur rätt tuff vinkel.

Där var fler målchanser:
-Absolut. Men man får vara glad över ett mål. Fast vi borde gjort minst två till.
Sundsvall hade inte ett skott på mål före pausen, och bara ett efter den.
Laget var långt ifrån det spel som man fick oavgjort mot Elfsborg med för en vecka sedan.

Trelleborg var numret större den här kvällen.
Och segern innebar att laget gick från elfte till sjunde plats och passerade fyra lag, bland andra Malmö:

Formtopp
TFF har bara förlorat en av tolv matcher sedan den 1 juli.
Vad är hemligheten?
-Den behåller vi för oss själv, Nej, men vi har tränat mycket hårt, alla killarna i laget. Vi är starka defensivt och så ligger vi på rulle där framme.

Matchens andra mål kom sex minuter efter pausen och nu var det Erik Sundin som höll sig framme. En cross ut till höger, bollen hamnade därefter hos Kristian Haynes som klackade den vidare i straffområdet. Erik Sundin sköt in 2-0 i målvaktens bortre hörn.
Borta från bottenträsket kan TFF börja titta uppåt.

Om man fortsätter spela som man gör nu. Med självförtroende.
-Ja, vi tror på det vi gör. Och vi är ett för bra lag att ligga där nere, vi är ett strakt mittenlag som kan börja titta uppåt. Sju matcher återstår och det känns riktigt bra, sade Fredrik Jensen.