POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Trelleborg förklarar sig: "Polisen sade ifrån om Olympia"

Fansen och spelarna är upprörda - att Trelleborgs premiär flyttas till Malmö gillas inte. Men alternativet Olympia gick inte att genomföra. Polisen kunde inte garantera säkerheten.

Vångavallens snömögel flyttade Trelleborgs hemmapremiär till Swedbank Stadion i Malmö. När TFF skulle möta just Malmö i premiären höjdes röster för neutral plan istället - Olympia i Helsingborg nämndes och godkändes också av fotbollförbundet. Uppgifter har gjort gällande att Trelleborgs styrelse själva valt bort Olympia.
Men enligt TFF:s klubbdirektör Lasse Larsson var Olympia inte aktuellt av andra skäl:

- När det kom fram att Olympia var ett alternativ så tog det inte mer än några minuter, sen hade vi polisen på telefonen, säger Lasse Larsson till FotbollDirekt.se.

- De förklarade att de inte kunde klara av säkerheten vid ett sådant arrangemang. Vi har tre man på kansliet och det är väldigt mycket att göra inför säsongsstarten. Så när vi fick det här samtalet lade vi ner frågan innan den ens kommit upp.

Flytten till Swedbank har annars upprört såväl fans som spelare och ledare - ur en sportslig synvinkel är det förstås ett nederlag med hemmapremiär borta, för att inte tala om nesan för fansen att få åka till Malmö i hemmapremiären. Men en supporterbojkott, som det skrivits om tidigare, är det inte tal om.

- Vi har blivit felciterade, säger True Blues vice ordförande Björn Ahlstrand.

- Från officiellt håll är det ingen bojkott, sedan kanske det är en och annan supporter som struntar i matchen. Men vi åker dit och ger allt, det hoppas jag att spelarna gör också. Vi får vända det här till något positivt, att det ger oss extra tändvätska.  

Publicerad 2011-04-01 kl 11:42
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå