POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
11å

Trelleborg: "Komma före Malmö FF - en rejäl morot"

Uppryckningen har varit total hos Trelleborg efter EM-uppehållet. Bara en förlust och 18 inspelade poäng på de senaste elva matcherna gör skåningarna till höstens lag.

När allsvenskan tog EM-vila efter elva omgångar hade Trelleborg spelat ihop nio poäng. Nu, elva omgångar senare, har laget inkasserat den dubbla poängskörden och är femte bästa lag i allsvenskan efter uppehållet - bara antal gjorda mål skiljer från att gå om IFK Göteborg.

- Det är ett resultat av att vårt spelsätt har satt sig nu. Det tar alltid lite tid men under sommaren fick vi i lugn och ro testa och träna på detaljer, säger Trelleborgs mittback Jens Sloth.

Men det är inte hela sanningen. För utan tränarna Tom Prahl och Alf Westerberg skulle inte Trelleborg varit lika stabila.
- De är båda perfektionister och det är den avgörande faktorn. De analyserar varje motståndare noggrant och utnyttjar deras svagheter.

- Vi spelare får också delta i analyserna både före och efter matcherna. Vi är med förberedda nu och så har det inte varit tidigare år, menar Sloth.

Grunden till Trelleborgs succé efter EM-uppehållet har varit försvarsspelet där omskolade mittbacken Jens Sloth dragit ett tungt lass ihop med Rasmus Bengtsson.

Nytt allsvenskt kontrakt ser ut att ligga inom räckhåll för skåningarna som tidigare år vant sig vid nervpirrande bottenstrider enda in i slutet av säsongen. Så vad är egentligen den nya målsättningen?
- Fortfarande att klara oss kvar men givetvis siktar vi uppåt som läget är nu. Att komma före Malmö FF i tabellen är en rejäl morot för oss, för vem hade kunnat tro det innan säsongen? säger TFF-mittbacken.

Anders Svensson
FotbollDirekt.se

Publicerad 2008-09-18 kl 13:05
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå