Trelleborg skrällde mot Blåvitt

Debuterande Fredrik Jensen tystade de dryga 7 200 på Ullevi då han satte 2-0 för Trelleborg med en kvart kvar att spela mot IFK Göteborg.

Anfallaren fick en djupledsboll av Andreas Drugge och löpte ifrån IFK Göteborgs back Hjalmar Jonsson. Avslutningen var iskall.
IFK Göteborgs lagkapten Nicklas Alexandersson var inte nöjd med varken spelet eller planen för IFK:s del.
- Precis som om det låser sig, sade "Alex", som beklagade sig att hans lag inte hade det riktiga flytet med sig, till Canal plus Digital.
Blåvitt pressade stort, men lyckades inte med avslutningarna eller inläggen som var allt för klena.

"Utöver det vanliga"

Trellborgs tränare var desto gladare när han mötte pressen efteråt:
- Vi gör något utöver det vanliga, sade Tom Prahl till Canal Plus Digital.

Prahl tyckte att de regerande mästarna var förutsägbara på plan. 2-0-skytten Jensen får vi se mer av.
- Han är en man för framtiden, berömde Prahl debuterande anfallaren Fredrik Jensen.

Paulino målskytt

Paulino gav Trelleborgs FF ledningen borta mot seriefyran IFK Göteborg efter 29 minuters spel.
Trelleborg bet sig fast i Göteborgs straffområde efter en hörna. Comebackande Jonas Bjurströms inlägg från högerkanten nådde Paulino som elegant nickade in 1-0.
Målet var 23-årige Paulinos andra för säsongen.
- Jag vänder ut och slår in den och hittar Paulino, sade Bjurström till Canal Plus Digital i halvtid.

Selakovic het i första

Stefan Selakovic var hetast i hemmalaget i den första halvleken med en del fina dribblingar på sin vänsterkant. Skotten höll dock inte samma kvalitet.
- Vi trillar lite smånätt, men kommer inte fram till några direkta farligheter, analyserade IFK-spelaren, till Canal Plus Digital i halvtid.

Ragnar Sigurdsson fick ett mål bortdömt för offside med tio minuter kvar att spela.

TFF klättrade

Förlusten var Göteborgs tredje för säsongen.
Trelleborg klättrade en placering i tabellen tack vare de tre poängen - förbi Ljungskile till en elfteplats.

IFK Göteborg-Trelleborgs FF 0-2 (0-1)

Mål: 0-1 Paulino (29), 0-2 Fredrik Jensen (75)

Publicerad 2008-07-01 kl 21:47