Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Trelleborg vill ha svar inför Skånederby

Efter en tung försäsong - nu hoppas Trelleborg på ett formbesked mot Ålborg.
- Det blir ett ordentligt test, säger Trelleborgs-tränaren Alf Westerberg.

Trelleborg var fjolårets överraskning. Femteplatsen var ännu en stor framgång för veteranen Tom Prahl.
Men inför den här säsongen ser den 62-årige legendaren ut att få svårt att upprepa succén. Förlusten av Andreas Drugge har kostat på genom många förluster under vintern - lägg där till tjockt med skador.

I dag kommer sista chansen för att få ordning på laget inför premiären kommande söndag mot Malmö -  en träningsmatch på bortaplan mot Ålborg.

– Jag vet inte vad vi kan förvänta oss för svar, dem får vi först den tredje i så fall, säger Trelleborgs assisterande tränare Alf Westerberg:
– Vi vill försöka komma vidare. Vi lyckades slå Falkenbergs FF efter en bra träningsvecka i Turkiet, innan det hade vi ju lite förluster. Ålborg blir ett ordentligt test, de har kommit gång med serien.

Men Westerberg är nöjd, betydligt mer nöjd än vad man skulle kunna tro med sitt Trelleborg de senaste veckorna.

– Vi har haft förutsättningarna klara för oss. Vi saknar ett par försvarsspelare och det har vi gjort ett tag nu. Så vi har haft en ny och oerfaren backlinje att spela in. Men vi har ganska klart för oss hur det ska se ut.

Skadetrycket är jämte nu aningen lättare än tidigare. Men likväl finns namn som Peter Abelsson, Turmo Turonen och Yousef Fahkro kvar vid sidan om.

– Andreas Wihlborg har problem med en fotskada som han har haft sedan lägret i Turkiet. Sedan har vi några spelare som är på landslagsuppdrag. Ibrahim Koroma är med Sierra Leones landslag i Niger. Viktor Noring och Jonathan Asp är med U21-landslaget.

 


 

Publicerad 2011-03-25 kl 09:28
Annons
Annons
Annons