Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
10å

Trelleborg vill passera Malmö

Trelleborg kan gå förbi Malmö och bli näst bästa skånelag i Allsvenskan vid seger mot Malmö i måndagens skånederby. Kapaciteten finns, då Malmö har tre raka matcher utan seger bakom sig mot just TFF.

- Vinst och vi passerar Malmö i tabellen så det ger säkert en extra sporre till spelarna. Det gäller att vi pallar trycket och visar styrka och tuffhet, säger Trelleborgs tränare Tom Prahl till FotbollDirekt.se MALMÖ FF Roland Nilsson, tränare - Det gäller att vi gör jobbet fullt ut och defensivt måste vi bli betydligt tuffare. Att vi inte spelade förra helgen är en nackdel för oss då det är bättre att kontinuerligt spela matcher. Det är viktigt att hitta matchtempot direkt när domaren blåser igång.

Om Trelleborg: - De har stått för en fin säsong så här långt och dessutom spelat bra. Ett lag som jobbar för varandra och när det vankas derby på Malmö stadion taggar de till lite extra. Helt klart en mycket tuff och svår motståndare för oss.

Om läget i laget: - Christian Järdler har drabbats av migrän och är ett frågetecken. Gabriel och Jimmy Touma saknas då de är skadade.

Preliminärt lag, Malmö: Jonas Sandqvist - Ulrich Vinzents, Jimmy Dixon, Robert Åhman?Persson, Markus Halsti - Guillermo Molins, Daniel Andersson, Labinot Harbuzi, Mike Jensen - Ola Toivonen, Jonatan Johansson

TRELLEBORGS FF Tom Prahl, tränare: - Vi vill väldigt gärna göra bra ifrån oss i sådan här match. Vinst och vi passerar Malmö i tabellen så det ger säkert en extra sporre till spelarna. Det gäller att vi pallar trycket och visar styrka och tuffhet. Försvarsspelet måste fortsätta vara lika bra som det varit efter EM-uppehållet.

Om Malmö FF:

- Det blir spännande och se vilket lag de ställer upp med. Säsongen så här långt är de säkert inte nöjd med men trots det har kritiken varit relativt mild. Supportrarna har kanske accepterat att det blir något av en mellansäsong för klubben.

Om läget i laget: - Dennis Melander, Fisnik Shala och Fredrik Jensen är frågetecken. Mattias Thylander är skadad och missar matchen.

Preliminärt lag, Trelleborg: Marcus Sahlman - Max Fuxberg, Jens Sloth, Rasmus Bengtsson, Yousef Fakhro - Kristian Haynes, Thommie Persson, Jonas Bjurström, Erik Sundin - Magnus Andersson, Andreas Drugge.

FD-kommentar: Ett pressat hemmalag kan vid förlust se sig passerade i tabellen av "lillebror" Trelleborg. Poängutdelningen i år är sämre än vid samma tid ifjol, men trots det hörs inga större kritiska röster mot laget och tränaren Roland Nilsson. Ett par förluster och kvalplatsen kommer otäckt nära för storklubben som förlorade senaste hemmamatchen mot Djurgården.
För Trelleborg är derbyt på Malmö stadion årets match och lita på att laget kommer sälja sig dyrt. Statistiken mot "storebror" ligger till Trelleborgs fördel och fortsätter försvaret vara lika stabil som tidigare finns goda chanser att plocka poäng. Dessutom har tränarparet Tom Prahl och Alf Westerberg ett förflutet i Malmö, så kunskapen om motståndaren är god.

Anders Svensson
FotbollDirekt.se

Publicerad 2008-08-25 kl 10:30
Annons
Annons
Annons