Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Tröst för MFF efter Gefle-debacle – skriver upp premiärsiffror

0-0 hemma mot Gefle – en missräkning för guldjagande Malmö. Men på läktaren var det bättre än vad MFF först trott.

-Vi skriver upp publiksiffran. Det var 16 632 och jag tyckte att det verkade lite för lågt. Det visade sig att vi missat att registrera publik, alla biljetter har inte scannats av vid insläppet. Så det var den mänskliga faktorn kan man säga.

- Den nya officiella siffran är 17 102 och det är räknat lite i underkant, så det är vi riktigt nöjda med, säger Malmös kommunikationschef Per Welinder till FotbollDirekt.se.

Malmös fjolårssäsong i allsvenskan var en rejäl missräkning och publiksnittet sjönk också markant från 2010. När MFF vann guld kom man upp i 15 194, medan hemmasnittet stannade på 12 388 i fjol. Men Per Welinder ser andra förklaringar till att det glesnade på läktarna i fjol – och till varför man räknar med att vända uppåt i år. Premiärsiffran mot ett Gefle som inte räknas till de stora publikdragarna, den glädjer.

- Vi låg uppe runt 17 000 i somras efter derbyt mot Helsingborg. Sedan på hösten blev ju spelprogrammet rent publikfientligt. Det finns en gräns för hur många hemmamatcher folk kan tänka sig att gå på och ett tag var det ju tre i veckan. Så det är den största faktorn.

- Nu känner vi en stor optimism, det känns hett med fotboll i Malmö.

Oavgjort hemma mot Gefle var knappast vad ni räknat med. Risk för dipp i intresse om inte segrarna börjar komma?

- Det är klart att över tid så spelar det en stor roll hur det går på plats. Men det är framför allt upplevelsen man har på plats under hemmamatcherna som spelar en stor roll. Hur det går resultatmässigt i bortamatcherna spelar faktiskt inte så stor roll som man kan tro. Men vi har som mål att

Publicerad 2012-04-04 kl 14:28
Annons
Annons
Annons