Trots 1-2-förlusten: "Jag är jättestolt"

Jonas Olsson fick vara med om ännu en förödande förlust som tränare för IFK Göteborg. 1-2 mot Helsingborg innebar tredje raka förlusten. Men Olsson kände ändå stolthet efteråt.

- Jag är jättestolt över killarna. Jag kan inte begära mer av någon, säger Olsson till Canal Plus.

Redan under förra säsongen var Jonas Olsson ifrågasatt som IFK Göteborgs tränare men det kom en ganska snabb vändning och kritiken tystnade.
Efter tre inledande förluster av 2011 års säsong och en nästjumbopplats har kritiken återkommit mot Olsson.

Han känner dock inget missmod efter 1-2 mot Helsingborg, utan försöker se nyktert på förlusten.
- Ingen kan säga att vi är totalt underlägsna. Vi möter Helsingborg som absolut kommer att vara med i toppen och borde ha vunnit, säger Olsson.

Precis som mot Häcken tog IFK Göteborg ledningen i den första halvleken. Denna gång genom Andreas Drugge i den 23:e minuten. Så långt hade Blåvitt fullständig kontroll över händelserna. De tre poängen blev en när Peter Larsson kvitterade i den 71:a minuten.

Och den poängen höll laget fram till den sista minuten, då Alexander Gerndt vräkte sig fram och tryckte in segermålet till 2-1.
- Det är en stor besvikelse. Men jag är jättestolt över killarna. Jag kan inte begära mer av någon. Alla stod upp och vi hade lägen men gör inte mål. Det är ett duktigt lag vi möter också.

Olsson får inte speciellt mycket tid på sig att lösa saker och ting, då nästa match spelas redan på torsdag, då AIK står för motståndet på Råsunda.

Publicerad 2011-04-19 kl 00:07