POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Trots 3-0-förlusten: "Vi viker inte ner oss"

3-0 till Mjällby och Dif fast under strecket. Men Djurgården vägrar se slutet på Pehrsson-effekten.
- Jämfört med tidigare har vi ändå mer energi, säger Kebba Ceesay.

Moestafa El Kabirs avskedsföreställning för hemmapubliken på Strandvallen blev ödesdiger för Djurgården.
Det blivande Cagliari-proffset stod för två mål och stoppade effektivt Dif:s förhoppningar om att ta sig upp på fast mark i tabellen.
Men trots stora siffror och två minst sagt tveksamma mål i den första halvleken väljer Djurgården att lyfta fram det positiva.

- Tycker ändå inte att vi viker ner oss när vi ligger under. Fotboll är en mental sport och vi visar ändå att vi krigar, säger Kebba Ceesay till FotbollDirekt.se och passar på att fortsätta hylla det nya Djurgården under Magnus Pehrssons ledning.

- Jämfört med tidigare har vi ändå mer energi, vi är helt klart på rätt spår.

Men inte ens ett nytänt Djurgården kunde alltså stoppa Mjällby i kväll.
Pavel Zavadils frispark seglade hela vägen in i mål över Dembo Touray och efter försvarsslarv kunde mannen för kvällen - Moestafa El Kabir - göra 2-0 innan pausvilan.

- Som jag förstod det hade han (Touray) solen i ögonen på första målet. På det andra är det Joel som tappar bollen. Det är klart det är för enkla mål att släppa in, erkänner Ceesay som ändå inte vill lasta allt på försvarsmissarna.

- Vi är ett lag och när vi försvarar oss är det elva man som gör det. Det är lätt att bara titta på backlinjen, men vi är elva man som spelar försvarsspel. Vi är inte heller tillräckligt farliga när vi får lägen, fortsätter Ceesay.

El Kabir avslutade även kvällen med sitt 3-0-mål och Djurgården fick inkassera en tung förlust som håller dem kvar under strecket. Tre poäng är avståndet till Syrianska på kvalplats och till Mjällby på fast mark är det ytterligare två poäng upp.

- Men jag personligen tittar inte i tabellen, det är inte där vi ska lägga fokus. Vi får ta med oss de bra sakerna och det vi kan förbättra. Det är så det funkar i fotboll, avslutar Ceesay.

Publicerad 2011-05-23 kl 23:07
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå