Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Trots brokiga år - ''Thorvaldsson har utvecklats''

Skyttekung i Halmstad 2005. Nu är Gunnar Heidar Thorvaldsson nära Norrköping - som en bättre spelare - trots flera brokiga år.
- Han har utvecklats, säger tränare Janne Andersson.

 - Är han i den formen som jag hoppades när jag tog hit honom så ska han hålla hög allsvensk klass, säger Norrköpingstränaren Janne Andersson till FotbollDirekt.se.

Thorvaldsson och Andersson har ett lyckat samarbete bakom sig. Under Janne Anderssons blott andra år som huvudtränare i  Halmstad gjorde den nye islänningen succé och vann skytteligan storstilat. Nu kan de båda återförenas.

Norrköping dras med tunga skador på anfallarna Russel Mwafulirwa och Bruno Santos.
Ersättaren kan alltså bli Gunnar Heidar Thorvaldsson. Islänningen är med när Norrköping slipar formen på Mallorca.
Och efter bara två träningar är Janne Andersson redan övertygad om att den nu 28-årige Thorvaldsson har bevarat kvaliteterna som gav honom skytteligasegern för fem år sedan.

- Det är en löpande forward med mycket energi, bra attityd och han har visat tidigare att han är en bra målskytt. Är han i den formen som jag hoppades när jag tog hit honom så ska han hålla hög allsvensk klass.

Menar du att han rent av är bättre nu än när han lämnade allsvenskan?

- Det vet jag inte. Det är alltid svårt att bedöma och för att bedöma målskytte måste han spela matcher. Men av det jag sett hittills så tycker jag att han har utvecklats som fotbollsspelare, säger Andersson.

Efter succén i Halmstad har proffslivet varit brokigt för islänningen.
Klubbadresser som Hannover, Vålerengen, Esbjerg, Reading och Fredrikstad har alla passerat innan det på nytt blev Esbjerg.

Nu är dock Thorvaldsson utan kontrakt. Locktoner hörs från hemlandet Island men nu verkar det som att proffskarriären kan fortsätta - i Norrköping.

- Det vi har sagt är att han ska träna med oss under lägret. Sedan får vi se hur vi trivs med Gunnar och hur han trivs med oss, fortsätter Janne Andersson.

Redan i eftermiddag kommer första testet för Thorvaldsson. Mallorcas b-lag står på programmet och islänningen går direkt in i startelvan.

- Vi får se vad de kommer med för lag. Men de här lagen har stora trupper och oavsett vad de ställer upp med så blir det en bra match för oss.

- Man får som bekant inga poäng för träningsmatcher, men jag hoppas vi kan ta ytterligare ett steg och förbättra helheten, avslutar Andersson.
 

 

Publicerad 2011-03-09 kl 09:42
Annons
Annons
Annons