POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Trots Champions League-kval - mästarna ändrar inte upplägg

Svenska lag har haft blygsamma framgångar i Champions Leaguekvalet. Regerande mästarna Malmö tänker dock inte förändra säsongsupplägget.

- Nej. Det kan vi inte inte göra. Champions Leaguekvalet börjar först i juli månad och då har redan många matcher spelats i allsvenskan, säger tränaren Roland Nilsson.

Förra året var det AIK som fick ge sig i kvalet till Champions League mot Rosenborg. AIK var inte alls i form och tillsammans med alla andra problem under säsongen fungerade det inte alls. Men åren dessförinnan har också de svenska lagen haft problem att hävda sig.

Med det i minnet tänker dock inte Malmö FF sikta på en formtopp till kvalet, för att kunna ta sig till huvudturneringen.
- Det viktigaste för vår del är att det allsvenska spelet fungerar. Det är det viktiga, så får vi ta kvalet som det kommer, säger Nilsson.

Malmö kommer förstås att vara det jagade laget under säsongen men lika viktigt som att försvara SM-guldet är förstås att ta sig ut i Europa och Champions League - det är där som de riktigt stora pengarna finns och där det finns mer pengar att tjäna än på laget kan göra på en enstaka spelarförsäljning.

Nilsson är dock inte orolig för att spelarna tappar fokus på allsvenskan när kvalet till Champions League ligger där och väntar i bakgrunden.
- Nej. Vi måste fokusera på allsvenskan och när det blir dags för europaspel är det bara det som gäller.

Publicerad 2011-01-23 kl 14:00
Annons
Annons
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå