POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Trots Dif-dementi - Pehrsson jobbar redan

Magnus Pehrsson blir Djurgårdens manager först 2012. En smygstart har uteslutits av Dif. Men nu avslöjar Pehrsson själv att han vill annat.
- Självklart kommer jag att sätta igång redan nu.

Magnus Pehrsson kan ägna ett helt år åt att förbereda sig för sin managerroll i Djurgården - med lön från Ålborg.
Men något "sabbatsår" - som det sett ut som - handlar det ändå inte om. Pehrsson är angelägen om att snabbt skaffa sig ett inflytande i Djurgården och har redan smygit igång med sitt nya jobb.

- Självklart kommer jag att sätta igång redan nu. Jag har ju kontinuerlig kontakt med Stefan Alvén redan, säger Magnus Pehrsson till FotbollDirekt.se.

- Men det är viktigt att påpeka att de som är i Dif nu har operativt ansvar för det som händer nästa säsong. Jag kommer inte att blanda mig i det.

Exakt hur Djurgårdens nye managers jobb kommer att läggas upp innan han officiellt tillträder är inte klart.
Men att Pehrsson kommer att besöka utländska klubbar ser ut att stå klart.

- Vi har inte lagt upp någon plan än, men det kan bli lite studiebesök i andra klubbar, att se mycket fotboll, åka på resor till andra fotbollsländer.

Magnus Pehrsson har annars som sagt redan hunnit få inflytande i Djurgården.
Amerikanske landslagsbacken Gale Agbossoumonde kommer på provspel i januari, något Dif kan tacka Pehrsson för.

- Hans agent hörde av sig när jag var i Ålborg. Han fick komma och träna med oss och jag tyckte direkt att det var en intressant spelare. Sedan gick han inte att lösa, men för ett tag sen hörde agenten av sig igen. Då passade jag vidare frågan till Stefan Alvén, så nu är han aktuell för Dif.

Pehrsson berättar att han inte har järnkoll på Järnkaminerna ännu, i och med hans egna tränaruppdrag i Ålborg gick det inte att följa Dif ingående.

- Jag såg några matcher 2010, mest av ren nyfikenhet. Jag såg också en del andra allsvenska matcher för att titta på spelare att värva till Ålborg. Med det sagt kan jag inte säga att jag följt det stenhårt. Men självklart kommer jag att studera Dif mer nära den kommande säsongen.

Efter tränaruppdraget i Ålborg känner Magnus Pehrsson att han har bra koll på danska ligan och de spelare som finns där. Att i framtiden värva spelare därifrån tror han blir svårt, men han ser ändå möjligheter:

- Det har väl mest gått spelare åt andra hållet. Men de danska klubbarna har ju haft det svårt ekonomiskt på senare tid och det är möjligt att styrkeförhållandena har jämnat ut sig lite nu. Sedan kanske Jesper Christiansens övergång till Elfsborg var en liten dörröppnare, att fler spelare kan komma att göra samma sak.

För Pehrsson väntar nu något som han beskriver som drömuppdraget -att vara manager för klubben i hans hjärta.

- Jag har strävat mot detta hela min tränarkarriär. Jag får vara i Djurgården och jag får ansvar både för träning och spelarrekrytering.

- Det känns väldigt spännande att få ta det här helhetsgreppet och jag tror att det är en av mina styrkor också, att jag har den bredden.

Anton Zetterman - Ola Gustavsson

Publicerad 2011-01-01 kl 13:36
Annons
Annons
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå