Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Trots ett självmål - Molins tog revansch

Guillermo Molins har gått petad. Nu fick han chansen och var bäst på planen - mot Premier League-motstånd.

– Men självmål har jag aldrig gjort förr. Efter det här kommer jag aldrig att jobba hemåt igen, skrattar han.

Guillermo Molins låg bakom två av målen i 3-1-segern mot Wigan i går eftermiddag.
Vilken comeback av en spelare som nyligen såg sig som tredjeval bakom Jimmy Durmaz och Jiloan Hamad.

– Det är bara stimulerande, säger Molins. Men det gäller att prestera på match. Träning är träning, presterar du på match så får du ofta chansen igen, säger han till Sydsvenskan.

Både Guillermo Molins och Jimmy Durmaz fanns med mot Wigan och då fick Jiloan Hamad börja på bänken. Vid 1-0-målet hittade Molins en kombination med Wilton Figueiredo som sköt 0–1 med ett vänsterskott - alldeles före halvtid.
Vid 2-0 var det Jimmy Durmaz som sköt från i höjd med straffpunkten, efter inlägg från Daniel Larsson. I 67:e minuten skickade sedan Molins fram bollen till Daniel Larsson som satte sin egen retur efter att lite turligt ha fått bollen på sig.

– Jag är väldigt nöjd med min match och glad att jag fick nittio minuter. Två assist till två fina mål. Sedan är man fortfarande nertränad, det är vi allihop och det märktes sista tio, säger Guillermo Molins.

Wigans reducering kom några minuter efter MFF:s tredje mål. Bollen tog först i stolpen i en lobb över målvakten Johan Dahlin - Molins stod sedan i vägen och styrde in returen med sitt ben.

– Det var inte så mycket att göra åt. Bollen studsade i stolpen och tog på mitt knä. Jag tänker inte ens på det längre.

Ändå till sist klar seger men det var inte ett ointresserat lojt motstånd som gjorde så att Malmö kunde vinna.

– I klass med Spartak Moskva som är det bästa lag vi mött i år. Alla deras ordinarie spelade förutom Hugo Rodallega (colombiansk landslagsforward) som är deras största stjärna. De delade upp det med fem startspelare i varje halvlek, så de spelade inte med helt ordinarie lag, men 3–1 är ändå rätt så starkt.

– Det som funkade var att alla jobbade stenhårt i försvaret. Vi blev rätt så tillbakapressade direkt i början. Men vi växte in i matchen. 1–0-målet var viktigt. Det gav oss självförtroende. När vi kommer ut i andra halvlek är det vi som har bollen i princip.

FotbollDirekt.se

Publicerad 2011-03-13 kl 12:43
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons