Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Trots guldet - arenakäbbel kan göra att huvudsponsorn hoppar av

AIK tog SM-guldet på söndagseftermiddagen men till nästa säsong kan laget tappa en av sina huvudsponsorer. Orsaken är konflikten kring den nya Swedbank Arena.

- Världen utvecklas och går vidare. AIK måste inse det också, säger Mats Johansson, vice VD för Peab till tidningen Resume.

Peab är en av AIK:s tre huvudsponsorer men också det bolag som bygger den nya arenan i Solna och utgångspunkten har hela tiden varit att AIK ska vara huvudhyresgäst på arenan. Men Solna-klubben har lyssnat mycket på kraven från deras supportrar som inte alls gillar läktarkonstruktionen på arenan och det har skapat en stor konflikt. Så pass stor att Peab nu sätter press på AIK att stötta arbetet kring Swedbank Arena.

- Vi har en pågående diskussion om AIK:s engagemang i Swedbank Arena. Eftersom vi bygger arenan och engagerat oss hårt för att AIK ska spela där, vore det synnerligen trevligt om AIK stöttar det, säger Johansson till Resume.

I och med att parterna inte kommit överens har några supportrar tillsatt en arbetsgrupp som jobbar för en upprustning av Råsunda i stället för att flytta till den nya arenan.

Det finns även de som tycker att AIK ska bygga en helt egen arena i Solna för att inte göra sig beroende av förbundet och den 4 december kommer klubben att ha en slutdiskussion om arenafrågan.

AIK:s sponsorkontrakt med Peab har gått ut efter säsongen och i och med konflikten kring arenan är byggföretaget tveksamt om att fortsätta sponsra AIK.
- Jag kan i dagsläget inte säga hur det blir, säger Johansson.

Publicerad 2009-11-02 kl 11:49
Annons
Annons
Annons