Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

Trots HIF:s situation - "Henke" gillar stämningen i gruppen

Foto: Scanpix

Nästa

Avbryt
Försök igen

Att spelarna har varit positiva och glada under året, trots Helsingborgs IF tabellsituation, tolkar inte huvudtränaren Henrik Larsson som nonchalans.
- Har du inte glädje så är det svårt att utföra något också, säger han till Fotbollskanalen.

Det är en harmonisk Henrik Larsson inför den avgörande matchen mot Jönköpings Södra. På den sista träningen, som började med mycket skratt för spelarna, var det stort fokus på att stötta och hylla de bra aktionerna.

- Trots att vi inte tagit de resultaten vi vill ha under året så har det varit en bra stämning i gruppen. Sedan kan man tolka det på olika sätt, men jag tolkar det som något positivt. Någonstans måste du ha glädje i det du gör. Har du inte det så är det svårt att utföra något också.

Hur har träningsveckan varit annars?
- Det är alltid lättare att gå in i en träningsvecka efter en seger (Falkenbergs FF, 4-1). Även om humöret inte varit dåligt, även om vi inte haft de bästa resultaten, så har det ändå varit gott mod i truppen efter en sådan seger. Det innebär sedan att du får en bra träningsvecka.

Det är flera allsvenska tränare som har pratat om att det har varit svårt att träna på specifika saker under året, eftersom matcherna ligger så tätt i år.

- Vi vet ju hur det ligger till. Det kan vi inte lägga energi på, så vi får gilla läget som alla andra. Vi får göra så bra vi kan i form av planering, träningsmässigt, innehållsmässigt, och allt det där. Ibland är det svårt att, under en period med tre tajta matcher, träna på något taktiskt eftersom killarna måste återhämta sina kroppar innan de ska ut i strid igen.

Helsingborgs IF hade denna veckan liknande uppladdning som de brukar ha, även om de valde att stryka ett av träningspassen på onsdagen för att spara energi. Det är nämligen både en energi- och koncentrationsfråga att spela mot Jönköpings Södras annorlunda spelsätt.

- De har presterat bättre än oss över hela säsongen. De har ett intressant spelsätt med mycket platsväxlingar, där ens direkta motståndare helt plötsligt kan vara uppställd i en position som vänsterback, och vänsterbacken kan vara inne centralt.

- Det är förvirrande och det är väl tanken med spelsättet också. De vill sätta griller i motståndarlagen, att man går bort sig lite grann för ofta har man en tendens att stirra sig blind på sin direkta motståndare. Det är bara att lyfta på hatten, de har gjort det väldigt, väldigt bra.

Det blir det där viktiga, att få ned sitt budskap till bara ett par korta meningar till varje spelare inför matchen.

- Det är det viktiga nu, för lämnar du för mycket instruktioner så är risken att du ända ramlar tillbaka till det gamla spelsättet.

Se ett inslag från Helsingborg inför avgörandet i spelaren ovan.

Publicerad 2016-11-06 kl 09:00

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER