Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Trots konflikten i AIK - Sirius inleder samarbete med Lagardére

Foto: Mats Karlström/Sirius

Sirius klubbchef Michael Lundgren.

I AIK uppges det ha skapat stora sprickor.
Trots det väljer Sirius att börja samarbeta med Lagerdére.
- Det är klart att det har varit en del i diskussionen, säger klubbchefen Michael Lundgren till Fotbollskanalen.

AIK FF valde i förra veckan att byta ut hela sin styrelse. Aftonbladet har tidigare rapporterat att sprickan i ledningen till stor del berott på avtalen man haft med det franska bolaget Lagardére, som skött klubbens kommersiella rättigheter. Tidningen skrev att avtalen, och hur de skulle tolkas, genererat en djup konflikt.

Men trots rapporterna om det dåliga utfallet i AIK väljer nu IK Sirius att teckna ett femårsavtal med det franska bolaget. Det beskedet kom via ett pressmeddelande under tisdagen.

- Det är en process som pågått hos oss ganska länge, att skapa oss förutsättningar  för att lyckas så bra som möjligt i allsvenskan. Vi behöver hjälp med både paketering och produkter och sådana saker. Där har de en lång bakgrund, kanske inte så lång i Sverige men på internationell nivå. Det tilltalar oss, att få den hjälpen, säger klubbchefen Michael Lundgren till Fotbollskanalen.

Lundgren väljer att inte dra några paralleller med situationen i AIK.

- Det upplägget som vi har tillsammans med Lagardére är vi väldigt nöjda och belåtna med. Sedan hur affären ser ut mellan Lagardére och AIK är ju helt omöjligt för mig att kommentera, givetvis.

Men är det något som funnits med i resonemanget?
- Det är klart att det har varit en del i diskussionen så klart, det vore väl konstigt annars. Men vi har ställt frågor och sedan har vi valt att gå på vårt spår.

- Hur dealen ser ut är givetvis mellan oss och Lagardére. De här kommer att stödja oss på vår sälj- och marknadsavdelning. Det är vi som är Sirius och den personen som kommer att jobba tillsammans med oss kommer att jobba med Sirius och ingenting annat. Det blir en extra resurs.

Sirius brottas med en dålig ekonomi och dessutom har den tidigare finansiären, miljardären Bengt Ågerup, deklarerat att han inte kommer fortsätta stötta klubben. Så sent som i början av december hade klubben en skuld till Skatteverket på 1,4 miljoner.

- Den processen är för många klubbar den här tiden på året. Vi är inte ensamma, vi har till exempel Ängelholm som har en extrem situation. Vi ser med tillförsikt på framtiden. Försäljningen har kommit igång och vi är väl mottagliga på marknaden i Uppsala, och även utanför Uppsala.

Lagardére samarbetar, förutom med AIK och Sirius, även med Helsingborg och Halmstad.

- Upplägget med Sirius är väldigt enkelt, inga spöken här, sedan har vi en tvist med AIK och den är som den är. Vi har 70 klubbar runt om i Europa som vi jobbat med i 20 år, så jag ser det mer som en tillfällighet, säger Lagerdéres Fredrik Hellkvist till UNT.

Publicerad 2016-12-20 kl 13:52
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons