Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Trots krisen - Olsson bergfast i Gefle

Konkurrenterna har sparkat tränare. Men inte i Gefle - där håller man hårt i sin tränare Pelle Olsson trots en misslyckad säsong.

- Det har inte varit aktuellt för vår del att sparka honom, säger klubbens ordförande Leif Lindstrand.

AIK har redan bytt tränare två gånger. Åtvidaberg bytte efter bara tre omgångar och BP är det senaste laget som gjorde en förändring när Kim Bergstrand sparkades. Alla tre lagen plus Gefle är inblandat i bottenstriden.

Men hos gästrikarna har man valt att fortsätta med Olsson och kollegan Urban Hammar, trots att resultaten inte har varit av samma slag som tidigare säsonger.

- Pelle har kontrakt över nästa säsong också och kommer att träna laget då också, om inte något oförutsett händer och han själv hittar något nytt och vill bryta kontraktet, säger Lindstrand.

Pelle Olsson tog över som tränare efter Kenneth Rosén som var den som tog upp laget i allsvenskan men som därefter tragiskt gick bort.
Som bäst har Gefle under Olssons ledning placerat sig på en niondeplats, vilket skedde 2006, då laget bland annat vann borta mot Elfsborg och tog poäng av AIK på Råsunda och av Malmö på Malmö Stadion.

- Vi har aldrig tänkt tanken på att sparka Pelle, säger Lindstrand som ett bevis på hur stort förtroende som en tränare i gästrikeklubben besitter.

Publicerad 2010-10-20 kl 16:59
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons