POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Trots kritiken har SvFF-basen valberedningens stöd: "Karl-Erik har haft otur"

Foto: Scanpix.

Karl-Erik Nilsson

Under onsdagen går valberedningens förslag till SvFF-styrelse ut till berörda.

Karl-Erik Nilsson blir kvar – trots flera missar.

- Han har haft otur att allt hänt på en gång, säger valberedningens Börje Sandgren till fotbollskanalen.se.

Den 22 mars har Svenska fotbollsförbundet årsmöte i Stockholm. Då lär Karl-Erik Nilsson bli omvald som ordförande sett till att valberedningen föreslår det i förslaget som går ut under onsdagen till de röstberättigade.

För trots en massiv kritik för förbundets agerande i olika frågor: Alexander Gerndt, Miiko Albornoz, Friends Arenas affärer, en gåvobil till Anders Svensson och Zlatans uttalanden om damfotboll finns stöd för Nilsson.

- Min uppfattning är att han har ett stort förtroende i rörelsen men det är klart att allt det här varit uppe till diskussion i valberedningen, det har varit väldigt mycket under kort tid men det har inte spelat någon roll för vårt val. Karl-Erik har själv uttryckt att det varit besvärligt och besvärande, säger Börje Sandgren som är ordförande i förbundets valberedning.

- Förhoppningsvis så lär sig alla parter något av det här och blir bättre förberedda.

Har du hört någon kritik mot Karl-Erik Nilsson?

- Nu är jag part i målet som känner och gillar Karl-Erik men ingen har ringt till mig om det. Man kan inte bara skylla på otur men han har haft otur när det varit så många saker på en gång och då behöver man stöd. Jag är säker på att vi gjorde rätt val.

Under Lars-Åke Lagrells ledning av förbundet var SvFF-basen mer aktiv i debatten och både hördes och syntes mer, vilket en del efterlyst. Börje Sandgren menar att man får acceptera skillnaden:

- Jag förstår den aspekten men delar den inte. Det handlar om två skilda personer med skilda ledarstilar. Karl-Erik vill inte stå på barrikaderna själv utan skickar hellre fram andra personer men om man skickar fram fel personer så faller ansvaret på ordföranden. Vi har alla lärt oss av det här och jag är säker på att vi gjorde rätt val när vi gick på Karl-Erik efter Lars-Åke, säger Sandgren.

Valberedningen föreslår även att Rose-Marie Frebran, Per Darnell och Annelie Larsson blir omvalda. Jörgen Eriksson, Bert Andersson och Kenneth Håkansson sitter också i styrelsen och omvaldes på två år i fjol.

Publicerad 2014-02-12 kl 16:55
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto