Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Trots målsnål inledning - Silva utlovar mer

Nästa

Avbryt
Försök igen

Ett mål på sju allsvenska-matcher. Stefan Silva känner ingen oro över den målsnåla inledningen.
- Poängen kommer trilla in, säger han. 

Han skulle göra ”kaos” med allsvenskan. Det uttrycket myntade Gif Sundsvalls nyförvärv inför denna säsongen, Stefan Silva, när han var gäst i Fotbollskanalen Superlive i början av februari.  

Men inledningen av allsvenskan har inte varit någon målexposition från den notoriske målskytten Stefan Silva, som stod för 27 mål på de två senaste säsongerna i superettan.  

Hans facit, nu sju matcher in i allsvenskan är en balja. Det i en anfallsroll bredvid Pa Dibba. Trots den torftiga målskörden så känner sig Silva sig ändå tillfreds med sin inledning i högsta serien.   

- Spelmässigt har det fungerat jättebra. Jag har spelat lite längre ner i banan än vanligt, men det har ändå känts ganska så bra. Nu hoppas jag att poängen börjar trilla in för min egen del, säger han till Fotbollskanalen. 

Mot Hammarby, en match som Gif Sundsvall fick med sig 1-1 ifrån, hade Stefan Silva stundtals ren lekstuga med en drös innovativa trollkonster som gjorde kvällen jobbig för Bajen-försvaret. Men när han närmade sig Ögmundur Kristinssons (Hammarbys målvakt) kasse ville bollen inte leta sig in bakom Bajen-keeperns nätmaskor. 

- Jag måste komma till avslut lite fortare. Det kanske blev någon dragning för mycket ibland, säger Silva. 

Känner du att det är avslutningsbiten som behöver förbättras?
- Ska jag vara ärlig så är jag ganska självsäker när det gäller avsluten. Nu är det mycket att jag får dribbla mig fram till lägena. Jag vill känna att när jag får en passning vill jag avsluta på ett tillslag, nu har jag inte fått sådana lägen än, men det kommer nog och poängen kommer att trilla in när man spelar bra fotboll. 

Gif Sundsvall har överraskat under inledningen av allsvenskan och är efter matchen mot Hammarby kvar i toppen av tabellan på tolv inspelade poäng. 

- Det är starkt. Vi har inte varit sämre än något lag som vi har mött. Häcken kanske spelade lite bättre än oss, annars har vi spelat minst lika bra som alla andra lag, om inte bättre. Då har vi ändå mött dem som är tänkt att vara topplag. Jag tror vi kommer stanna i toppen ett tag till.

Se Stefan Silva soloraid mot Hammarby i spelaren ovan.

Se allt från allsvenskan

Allt från allsvenskan 2016 ser du bara i C More. Skaffa C More Sport-abonnemang så missar du inte en enda sekund av serien.

Publicerad 2016-05-02 kl 07:16
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons