POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Trots ny Kalmarsuccé: "Vi har ingen målsättning överhuvudtaget"

Kalmar överraskar alla, inklusive sig själva. Men man vägrar segla iväg och tala medaljer: "Det kommer komma svackor".

Guldfågeln-effekten fortsätter - Kalmar har inte tappat en poäng på nya hemmaborgen och är nu tvåa i tabellen efter övertygande 2-0 mot Häcken. Nyligen uttryckte Tobias Carlsson överraskning över sitt lags starka öppning, och efter segern mot Häcken är backkollegan Stefan Larsson än mer överraskad.

- Ja. klart att det här är oväntat. Vi hade ju ingen målsättning överhuvudtaget inför säsongen, ingen uttalad iallafall. Vi hoppades bara att komma högre än ifjol (nia), säger Larsson till FotbollDirekt.se.

- Vi har ju haft två säsonger med tunga starter, ifjol vann vi väl inte förrän i nionde omgången. Visst tror jag att arenan spelar in, den ger energi. Okej, det var bara drygt 6 000 där idag, men det kändes och lät som betydligt fler.   

Häcken förde spelet långa stunder, men förutom ett par jättelägen för skyttekungen Mathias Ranégie var det Kalmar som hade de stora lägena. Utöver Ricardo Santos och Mattias Johanssons mål var det bud på bra mycket mer - Christoffer Källqvist i Häcken-målet svarade för några riktigt svettiga räddningar.

- Häcken är ett bra lag, de vill föra spel och hade mycket boll. Men vi är ganska bekväma med att de har bollen, vi fick träna oss på det mot Örebro senast och det kändes bra idag också. Vi kontrade bra på dem.

Hur långt kan det här bära för Kalmar - medaljer, till och med guld?

- Fan, jag måste vara tråkig här: Det är alldeles för tidigt att börja prata om sånt. Och vi vet att det kommer svackor, särskilt i år då det inte är något speluppehåll. Tidigare har man kunnat vila i det när det gått tungt, byggt upp sig under uppehållet. Nu gäller det att leverera hela tiden och vi får se hur vi klarar det.   

Publicerad 2011-05-14 kl 19:35
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå