Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Trots nyförvärvet - Osiako kvar i Mjällby


Mjällby har hela tiden hårdnackat följt linjen - ingen spelare in förrän någon lämnar. Värvningen av Pavel Zavadil kunde därför indikera att en försäljning var på gång men så är inte fallet.

- Det är den strategi vi har haft - men man är inte sämre än att man kan ändra sig, säger klubbens ordförande Jörgen Martinsson till FotbollDirekt.se.

Pavel Zavadil blev klar för Mjällby dagen innan julafton. En övergång som legat på lut ett tag men bara någon dag dessförinnan kraftigt förnekades från Mjällbys klubbledning.
- Det dök upp ett bra läge för en spelare vi känner väl till och som också känner till Mjällby, säger Martinsson.

Men värvningen gör att klubben inte har klart med en försäljning av Patrick Osiako.
- Nej. Vi är inte nära förestående en försäljning av honom. Däremot känner vi att vi nu har en ännu bredare trupp och vi har också sagt att vi 2011 ska ha ett bättre lag än 2010.

- Men vi vill också gardera oss mot ifall något skulle hända kort före säsongsstarten, säger Martinsson.

Pavel Zavadil togs till Mjällby 2005 från israeliska Maccabi Haifa och känner alltså väl till klubben sedan tidigare. Han lämnade därefter Mjällby för spel med Öster och därefter Örgryte.
Men trots att han inte spelat på den allra högsta nivån mer än sporadiskt de senaste säsongerna hyser inte Mjällby några som helst tvivel kring Zavadils kapacitet.
- Nej. Vi har följt honom noga och pratat med folk runtom Pavel. Han har såna kvaliteter som gör att han kan gå in och spela i allsvenskan.

- Han har spetskvaliteter som vi väl känner till och även om vi har kvar hela truppen vi hade förra säsongen har vi stärkt den ännu mer nu.

Mjällby behövde heller inte betala något till hårt krisdrabbade Örgryte för Zavadil. Denne var Bosmanspelare och därför räckte det med att bara förhandla fram ett personligt kontrakt.

Publicerad 2010-12-27 kl 12:13
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons