POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Trots ÖSK-svacka: "Saknar inte Haddad"

Tre raka förluster för Örebro. Andreas Haddads skada tycks vara ödesdiger - men ÖSK skyller inte trenden på forwardsavbräcket.
- Verkligen inte. Vi har tillräckligt bra spelare ändå, säger Michael Almebäck.

Guldtippade från flera håll inför säsongen - och Örebro började också året starkt. Segrar mot såväl IFK Göteborg som Syrianska med ett sensationellt nyförvärv i Andreas Haddad.
Men efter Haddads magmuskelskada i slutet av april har det tagit tvärstopp för Örebro. En ynka poäng är facit utan nya forwardsstjärnan - ändå vägrar ÖSK erkänna honom som saknad.

- Vi har tillräckligt bra spelare för att ersätta honom. Klart att det är en riktigt bra spelare, men vi har spelare som ska kunna ersätta honom, säger ÖSK:s Michael Almebäck till FotbollDirekt.se.

- Jag tycker inte man ska dra för stora växlar. Det är ett maratonlopp och vi är bara i början än. Mycket kan hända, men det är klart att det är tufft just nu. Samtidigt, vinner vi några matcher så är vi back on track igen, fortsätter Almebäck.

Men utan Andreas Haddad - och även lårskadade mittfältsmotorn Nordin Gerzic - har det gått troll i spelet för Örebro. AIK, Kalmar och Malmö har alla blivit för svåra.

Och det är just i Andreas Haddads mästerroll - i boxen - som Michael Almebäck tycker det saknas något.

- Vi måste jobba med allt, men framför allt måste vi bli bättre i båda straffområdena. Det var kanske inte där det avgjordes mot Malmö, men i de tidigare matcherna har det varit det.

Är det inte där Andreas Haddad bidrar som mest?
- Jo, med tanke på att vi spelar 4-3-3 så behövs hans storlek, styrka och "killer instinct" i boxen. Nu har vi inte slagit lika mycket inlägg när han har varit borta men i det spelet betyder han ju väldigt mycket.

Men du vill ändå inte förklara de tre senaste förlusterna med avsaknaden av Haddad och Gerzic?
- Nej, verkligen inte. Vi har tillräckligt bra spelare ändå och måste kunna prestera utan dem.

- Det är små detaljer vi måste jobba med. Framför allt är det i båda straffområdena, det är där matcherna avgörs.

Joakim Persson

Publicerad 2011-05-17 kl 11:23
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå