Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Trots serieledning - HIF tvingas sänka priserna

Helsingborg har övertygat stort och leder Allsvenskan. Ändå sviker publiken. Nu tvingas klubben sänka biljettpriserna.

Fem poängs ledning över antagonisten Malmö FF i toppen av Allsvenskan med nästan en tredjedel av serien spelad. Och tio poäng ned till tabelltrean Elfsborg och fyran Örebro. Men det är tydligen inte tillräckligt för att locka folk till Olympia.
Mot regerande mästarna AIK kom det drygt 9 000 åskådare - 1 000 åskådare under vad klubben kalkylerat med, skriver Helsingborgs Dagblad.

- Vi delar de här problemen med övriga klubbar. Något har hänt på marknaden. Det är svårt att peka på någon enskild anledning. Möjligen kan publiceringen i media om de dåliga planerna vara en orsak. Men vi känner vi måste testa något nytt, säger klubbdirektören Paul Myllenberg till tidningen.

Nu väljer därför klubben att sänka biljettpriserna för att locka mer publik.
En sittplatsbiljett sänks med drygt hälften, från 200 kr till 99 och en ståplatsbiljett kommer att kosta 59 kronor i de två kommande matcherna mot Halmstad och Örebro.
- Först tänkte vi bara testa det här till Örebromatchen men vi behöver ha ett bra underlag, så vi provar även till matchen mot Halmstad. Jag hade velat sänka priset ytterligare, inte minst för att möta konkurrensen från PPV på tv.

- Vår önskan är att publiksiffran ökar rejält. Vi tar de här två matcherna som ett underlag och så bestämmer vi därefter var priserna ska ligga, säger Myllenberg på en fråga om det kan bli aktuellt att permanentera priserna.

Publicerad 2010-05-01 kl 11:49
Annons
Annons
Annons