Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Trots succén – MFF-nej till långt Norling-kontrakt

Rikard Norling gör stor succé men något långt kontrakt är inte aktuellt - MFF säger nej - trots Norlings succé.
- Nej det är inte aktuellt. Vi tror inte att vi blir mer skyddade av ett långt kontrakt med vår tränare, säger Malmös sportchef.

Rikard Norling kan inte räkna med att vinna mer trygghet åt sig själv i Malmö – och då spelar det ingen roll att han i år gjort MFF till en absolut guldkandidat. Hans tills vidare-kontrakt kommer inte att förändras. Något flerårskontrakt är inte aktuellt för succétränaren.

MFF säger nej – och det är ett ömsesidigt beslut som Rikard Norling själv delar:
- Det är inte aktuellt med något längre kontrakt med Rikard, nej. Vi tror mest på den här anställningsformen vi nu har för våra tränare. Ja, man kan säga att vi lärt oss av vad som hände med Roland Nilsson, säger Malmös sportchef till FotbollDirekt.se.

Ska vi se det här som ett ”Lex -Roland Nilsson”?
- Nej, det vet jag inte. Vi ville redan innan det hände utveckla anställningsformen för tränare, säger Per Ågren och fortsätter:
- Det spelar ingen roll om kontraktet är flera år långt, eller inte. Klubben blir inte mer skyddad för det om det kommer en större klubb utifrån som det exempel blev med Rolle.

Så kan det vara – men å andra sidan mår väl alla bra av trygghet, så länge den tryggheten behövs? Hur resonerar ni om Rikard skulle vilja ha mer på kontraktsvis?

- Men det här är ömsesidigt. Det här är något både vi och Rikard är nöjda med.

Men det finns om och men. Trots ett tills vidare kontrakt har MFF ändå sett till att skydda sig och gör allt för att gardera sig för en kalldusch som den med Roland Nilsson förra sommaren:

- Ja, det finns ju ett tillägg i kontraktet med Rikard. Det får inte brytas mitt i en säsong så att den riskerar att förstöras för oss.
- Det är något vi har lärt oss och något vi har gjort för att utveckla tills vidare-formen av anställning. En mekanism som gör det svårare att lämna oss mitt under en säsong.

Men inte ens det skyddar fullt ut?
- Nej, inte ens det skyddar fullt ut. Men det är ett tillägg som försvårar.

För er är det här i en förlängning inte enbart en fråga som rör era ledare utan kan också komma att användas som en modell på spelarsidan?

- Ja, så kan det bli. Det kan vara en utveckling även på spelarsidan. Det är en fråga som kan bli aktuell även mot spelare.

 

Publicerad 2012-08-10 kl 10:34
Annons
Annons
Annons