Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN
36v

Trots succén som anfallare – Cibicki öppen för att spela ytter

Foto: Scanpix

När Pawel Cibicki var i Malmö FF senast så var hans startchanser oftast på en kant. Han är villig att ha samma utgångsläge igen, bara han får speltid.

Malmö FF:s tränare Magnus Pehrsson har i en tidigare intervju med Fotbollskanalen berättat att han ser Pawel Cibicki mer som en anfallare, men också pratat om honom som en möjlighet i kantroll i 4-4-2-formationen.

Cibicki kommer från att ha spelat ensam anfallare under låneåret i Jönköpings Södra, med tio mål och fem assist, men har en historik som ytter och säger till Fotbollskanalen att speltid är viktigare än position i år.

- Bara jag får spela. Jag tror att jag får ut maximalt av att vara anfallare, men jag kan spela på en kant också, det är inga problem. 

Men du ser dig primärt som anfallare. 
- Ja, men det spelar ingen roll så länge man får spela.

Totalt har Cibicki startat 23 matcher i Malmö FF fram till och med 2015, varav 15 starter var på en kant. Hans nya avtal med Malmö FF är över 2019.

Det innebär att Malmö FF har Jo Inge Berget, Magnus Wolff Eikrem, Piotr Johansson, Tobias Sana, Mattias Svanberg, och Pawel Cibicki som ytteralternativ i A-truppen. Även Andreas Vindheim, Erdal Rakip, och Yoshimar Yotún hade startande matcher där förra året.

En förändring jämfört med fjolåret är en ny rollfördelning. Vänsteryttern ska hålla bredd, högeryttern går in i plan. En annan av yttrarna, Tobias Sana, pratar om att det nya läget ska ge honom mer utrymme åt att maximera användningen av sin teknik.

- Det kan passa mig att spela på den kanten, vänsterkanten, där man håller bredd. Där kan man få utmana mer. Det kan passa mig bra, tror jag. 

Annars gläds Cibicki åt att vara hemma i MFF igen.

- Det känns bra, det är roligt att vara tillbaka i Malmö.

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

Publicerad 2017-01-11 kl 17:03
ALLSVENSKAN

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER